sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Hummani hei! (...ja kirjahyllyn lihotusta)

Olen jo pidempään halunnut ompelukurssilla koittaa kirjovaa ompelukonetta. Nyt sain tilaisuuden. Halusin tehdä simppelin mekon, johon tulisi jokin kuvio eteen. Tuntuu siltä, että meillä on vaaleanpunaista hurjan paljon joten päädyin ruskeaan. Voi sitten yhdistellä niihin vaaleanpunaisiin. :) 

 
 
Napit ovat hämyt. Niiden alla on nepparit, jotka kuvassa pilkistävätkin napin alta. Käytössä nepparit ovat piilossa. Vuori on vain yläosassa ja jämäpala tästä tunikasta. Suloinen pieni arkimekko.

Olen lihottanut kirjahyllyäni viime aikoina. Tässä muutama poiminta.
Jujua olen halunnut jo pitkään. Nyt löysin sen edullisesti netistä. Do Redoa olen himoinnut jo pitkään ja nyt voitin sen Riikalta. En ikinä voita yhtään mitään, joten JIPPIII!!!! Lapsuusajan aarteet oli myös nettilöytö. Itse ohjeet olivat pettymys mutta kuvat ovat sitäkin ihanampia.

 
Joululahjoja täälläkin ahkeroidaan. Sen mitä pelkällä ompelukoneella olen saanut tehtyä. Saumuri kun on vieläkin matkoillaan. Toivottavasti saisin sen pian takaisin, jotta pääsisi kunnolla vauhtiin lahjojen kanssa.

Kaava: piirretty Lontoon tuliaismekosta.
Kankaat: Eurokangas, Jättirätti, napit Vivi´s.

11 kommenttia:

-TIINA- kirjoitti...

Yksinkertaisen kaunis mekko!

Hanna kirjoitti...

Kirjova kone olis kyllä kiva. Kauniisti sopii tuo kuva ruskeen kanssa yhteen!

Annika kirjoitti...

Onpa suloinen keinuheppa :) Niin ja mekko myös. Mistä löysit tuon Juju kirjan? Oliko yksityiseltä, vai jostain kaupasta? Olisi kiva ostaa omaksikin, nyt olen sitä lainaillut kirjastosta, mutta kun tahtoo olla aina lainassa..

-piia- kirjoitti...

Oikein hyvin sopii tuo keinuheppa mekkoon. Tosi hieno ;)

Caorann kirjoitti...

Tosi kivan näköinen liivimekko. Yksinkertainen on tosiaan kaunista! :)

NorppaStiina kirjoitti...

Ansku; ostin huuto.netin kautta. `Firma´ oli Ilon polku-niminen, nopea toimitus ja hinta oli huomattavasti huokeampi kuin muualla.

Nea kirjoitti...

Esittele sitten joulun jälkeen niitä itse tekemiä lahjojasi, t. utelias serkku :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
ihana mekko, mistä kaava on peräisin? Voisin itsekin ommella juuri tuollaisen yksinkertaisen perusliivarin :).

NorppaStiina kirjoitti...

Hei Anon!
Piirsin sen yhdestä olemassa olevasta mekosta jota meillä on paljon käytetty. Mutta ainakin Suuressa Käsityölehdessä oli kesällä perusliivimekon kaava. Olisko ollut kesä tai heinakuun numerossa...

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

kiitos vastauksesta. Juuri leikkasin vastaavan mekon SK 2/08 koossa 86 - missään en ole nähnyt kokoa 74 jota meillä nyt tarvittaisiin. Vetoketjullisen version kaavoitin äskettäin itse, tälläistä en ole vielä jaksanut.

AnniP kirjoitti...

Kaunis mekko, kirjonta pääsee tummalla taustalla hyvin esille ja vuori on hauska. Kysyit hiuspompuloista, olen vain ottanut pätkän kuminauhaa ja pujottanut siihen kaksi helmeä. Nauha tiukasti umpisolmuun ja solmu piiloon toisen helmen sisälle, viimeisenä sitten solmu koko komeuteen niin että se asettuu keskelle. Helppoa ja kivaa lastenkin kanssa :)