maanantai 2. marraskuuta 2009

Pikku geisha-setti


Vihdoinkin löysin ihanaa joustocollege-kangasta. Ja neiti sai käyttövaatteita. Ja tällä kertaa tein sekä paidan että housut. Paitoja on tullut tehtailtua niin paljon, että tein kaveriksi välillä myös housuja. Koska kangasta ei ollut ruskeana otin harmaata vaaleanpunaisen kaveriksi rauhoittamaan vaaleanpunaisen makeutta.


Molemmat ovat kokoa 80 joten vielä nämä laitettiin kaappiin odottamaan. Kävin Stellan vaatteita läpi ja huomasin, että neidille on kertynyt ihan hurja määrä 74senttisiä vaatteita. No, onneksi monet ovat sanoneet, että kyseinen koko menee suht pitkään.


Alkuperäisessä kaavassa oli vetoketju takana mutta laitoin napit olalle. Meillä tämä on havaittu toimivimmaksi vaihtoehdoksi. Paitaan laitoin koristeeksi vielä farbenmixin geisha-nauhaa, jota on myös tässä paidassa. Muutenkin paidat ovat melko samanlaisia. Olin niin ihastunut paitaan, että ajattelin että miksikäs ei.
Kaula-aukko onnistui kerrankin superhyvin! Miten te muut teette kaula-aukon? Ja miten siitä saa siistin? Liian usein mulla jää ne lörpöttämään. Eli lähinnä vaikeuksia tuottaa se, miten pitkä kaula-aukon kaitaleen tulee olla? Olen saanut resorista ohjeen, että sen tulee olla 1/3 lyhyempi kuin kankaan johon se kiinnitetään. Mutta se tuntuu välillä liiankin lyhyeltä.


 Ja housut ovat samaa joustocollari kangasta kuin paitakin. Pepussa on pieni pätkä geisha-nauhaa koristeena. Malli on tosi hyvällä velourlegginsien kaavalla tehty.


Aiemmin tehty raidallinen sydäntunika sai kaverikseen lelle-legginsit velourista. Aplikoin lahkeeseen sydämen, jotta paita ja housut sopisivat vielä paremmin yhteen. Ja tällä kertaa muistin jopa irtirevittävän tukikankaan!

Kaavat: Ottobre; Froteepusero 4/03, Velourlegginsit 4/03, lelle-legginsit 6/08.
Kankaat: joustocollege HalpaHalli kangas, velour Eurokangas. 

6 kommenttia:

-TIINA- kirjoitti...

Mä tykkään tosi paljon vaaleanpunaisen ja harmaan yhdistelmästä, toimii!!! OIkein sieviä ompeluksia olet taas tehnyt...

Satu kirjoitti...

Minusta myös tuo väriyhdistelmä toimii todella hyvin ja nauha on piste iin päällä! Itse olen käyttänyt tuota 1/3 mittaa myös näihin päänteihin. Aika hyvin se on toiminut:)

Mirka kirjoitti...

Oi miten suloinen <3

Ja mitä tuohon kauluksen kantin pituuteen, niin mie en sitä koskaan mittaa. Alan venyttää paikalleen, sillein kevyesti venyttäen ja pätkäsen sitten lopussa. Eli esim. pyöreässä kaula-aukossa, missä ei ole olalla mitään kiinnitystä, jätän toisen olkasauman ompelematta ja kun tuo kaulus on venytetyt paikalleen, surautan olkasauman kiinni, samalla menee se resori kiinni. Saikos tästä mitään selvää?? Mutta pointti siis se, että näppituntumalla venytän sitä resoria käyväksi :)

Annika kirjoitti...

Kaunis setti, ja minustakin tuo harmaa ja vaaleanpunainen on kiva yhdistelmä :) Näppituntumalla menee resorit, joitakin on venytettävä enemmän kuin toisia. Mä mitoitan sen niin että venytän "paikalleen" kuin ompelisin ja sitten katkaisen ja ompelen ensin renkaaksi ja vasta sitten saumuroin paikalleen. Mä tykkään tästä ihan siksikin, niin ei jää kaulukseen saumaa sisäpuolelle.

Maria kirjoitti...

Kaunis setti, väriyhdistelmä on tosiaan kiva :) Varmaan 1/3 lyhyempi resori on hyvä näppituntuma, mutta kannattaa tosiaan vähän etukäteisvenytellä ja kokeilla tuntuuko hyvältä. Minä teen nykyään kauluksen samalla tyylillä kuin Mirka, eli jätän toisen olkasauman ompelun viimeiseksi, jotenkin se vain tuntuu helpommalta. Jos kaulus lörpöttää niin silloin resori on liian pitkä, jos resori on liian lyhyt, niin silloin kaulus rypyttyy.

Hei mistä olet löytänyt joustocollegea? Minäkin olen miettinyt, että olisi hyvä saada talveksi myös vähän trikoopaitoja paksumpia vaatteita.

~Maria~ kirjoitti...

Suloinen setti taas!

Vaaleanpunaisen ja harmaan yhdistelmää tulee taas vastaan monesta paikasta ja kyllä se miellyttää. :)

Resoriasiaan en osaa auttaa, kun teen ne useimmiten nauhankääntäjällä, eikä silloin tarvitse itse pohtia. Mutta muistan kuulleeni minäkin jostain, että 70% kauluksen ympärysmitasta olisi hyvä.