lauantai 21. kesäkuuta 2014

PikkuPrinsessoille

Meillä on kaksi Disney Animators Collection nukkea, jotka ovat olleet eräät neitokaisen suosikkileluista jo pitkään. Ja koska ne ovat aktiivisessa käytössä on niille myös tarpeen (ja kivaa) tehdä vaatteita.

We have two Disney Animators Collection dolls, that my daughter just loves. Cause she still likes to play with these dolls I have a good reason to make clothes for the ´girls´. 


Raidallinen mekko oli kokeilu. Halusin virkata siksak-raitaa ja nuken mekko oli juuri sopivan kokoinen projekti. Lankakin loppui kesken, mutta eipä se menoa haitannut, tuli vain hieman erilaiset raidat helmaan kuin olin ajatellut. Bikinit ja hame on virkattu fb:n nukkeryhmästä löytyvällä ohjeella. Että kiitos vain ohjeen tekijälle! :) 

The zig-zag dress was a test. I wanted to crochet the zig-zag pattern and the dollsdress was just the perfect size project for it. The pattern to the bikini top and skirt are from a facebook doll group.  


Toppi ja mekko on virkattu samalla ohjeella. Ohje on taasen facebookin nukkeryhmästä.
Sininen mekko on eräs omista suosikeistani. Sinisen ja valkoisen yhdistelmä on ihanan raikas ja sopii punapäiselle Arielille varsinkin loistavasti. 
Vaaleanpunainen toppi on taas loistava aiemmin ompelemieni farkkujen kanssa. 

The dress and top are made with the same pattern. The crochet pattern is from the same fb doll group that I mentioned earlier. I especially love the blue and white dress that suits Ariel so well. The pink top is a great combination with the jeans I´ve made earlier.   Tämä setti valmistui, koska oli pakko saada virkata tästä hempeästä langasta jotain suloista. Siitä syntyi mekko ja bolero. Kangaskaapin syövereistä sattui löytymään vielä aivan sävyyn sopiva pallokangas, josta sai söpön helman mekkoon. 

This set I made ´cause I just wanted to use the cute-coloured thread and make something adorable. So it became a dress and a little jacket. I even had a perfect cotton fabric that matched the thread perfectly. So I made a ruffled hem for the dress. Neuloin muutaman neulemekon myös kaapista löytyneillä langoilla. Ihan vain koska neulotutti. Ohje taitaa olla jälleen samasta paikasta kuin edellisetkin. 

I also knitted a few dresses. Just ´cause I felt like knitting something.  


Tässä olikin Arielille tälle juhannukselle sopivat varusteet, Kunnon paksu villapaita ja villamyssy. Neuleen ohje on Piipadoon Piian

This sweater is just perfect for the weather we´ve been having lately here in Finland. Even though 
we´ve just celebrated Midsummer´s eve, the weather isn´t that summery. 


Villatakki on sovellus Prinsessa Pienen ohjeesta. Tällä kertaa lisäsin siihen myös taskut ja nappeja on enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa. Koska prinsessoilla on paljon mekkoja, ovat villatakit enemmän kuin käteviä lämmikkeitä. 

The cardigan is almost the same as I´ve made earlier (the original pattern is in Finnish). This time I made pockets and added a few buttons. The princesses have a lot of dresses so cardigans are just the perfect thing to wear with them.  Tämä takki muistuttaa lapsuuteni mekkotakkeja. Kaunis, tyttömäinen ja vähän blingiä. Ohje on jälleen fb-ryhmästä. Malli on aivan valloittava kauluksineen, leveine helmoineen ja kauniine yksityiskohtineen. Ja sopii mekkojen kanssa kauniisti.

This coat reminds me of the coats I had when I was a child. Pretty, girly and with a hint of bling. It´s just to beautiful with all it´s wonderful details; the wide hem, the pretty collar and the pretty little details.   Lähikuvassa vielä tossukat. Eihän prinsessoiden varpaat saa palella! Hieman ugg-henkisyyttä - ehkäpä. 

And a close-up from the booties. We can´t let the princesses freeze their toes! 


Lankoina sekalaisia puuvillalankoja omista kätköistä. 
Bling-bling napit Karnaluks ja ´puu´imitaatio napit purettu vanhasta vaatteesta. 

7 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kunnon tehdas 😊 Ihana määrä ihania vaatteita!

Ilona kirjoitti...

Ihania!!! Harmi, kun meidän neiti ei koskaan ole nukeista innostunut...

Kaisa/Peikkolapset kirjoitti...

Oi ihania! Mun täytyy koittaa tuota sinistä menoa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Oletpa tehnyt huolellista jälkeä! Meillä tytöt ovat vielä niin pieniä,että baby borneja lähinnä retuutellaan mukana reiluin ottein ja huudetaan niiden perään maaten mennessä. Niiden vaatehuolto ei toistaiseksi ole tullut "pikku-äitien" mieleen. Odotan,että saan ruveta minäkin tehtailemaan tuommoisia puettavia juttuja. Kuvittelen,että niille tulee olemaan kova tarve vielä ja itse ihan mielelläni näpertelisin. Lily

Inkeliina kirjoitti...

Ihania!

Ino kirjoitti...

Onpa ihania! Jospa sitä itsekin innostuisi langanlopuista tekemään pukimia meidän Elsalle ja Annalle automatkojen ajankuluna.

Titta kirjoitti...

Meidänkin "tytöt" kaipaisivat pikaisesti lisävaatetusta...kurkista muuten blogiini, siellä on blogiarvonta meneillään...