lauantai 7. marraskuuta 2009

Ihastusta

Sain/pelastin ystävältäni Lindalta valtaisan kasan vaatteita, jotka hän oli heittämässä pois. Tämä VeroModan neulepaita oli eräs pelastetuista. (Ja tässä vaiheessa pyydetään anteeksi ryppyistä alkuperäistä että jälkeläistä).
 
Monet ovat tehneet samanlaisia - omiin vanhoihin vaatteisiinsa kyllästyneet ovat tehneet lapsille erilaisia kierrätysvaatteita. Meillä lopputulos oli tämä mekko.
Kaavana käytin samaa kuin tässä paidassa. Alkuperäinen ajatus oli kirjoa käsin kukkia yms. mutta aplikointi vimma vei mennessään. Aplikoinnissa käyttämäni langat olisivat voineet olla vaaleampia, jolloin kuva olisi ollut
jotenkin kevyempi mutta niillä mentiin mitä oli.


Ompelukoneeni ei ole yhtä ihastunut tähän aplikointi innostukseeni. Jälki ei ollut ihan sieltä parhaasta päästä.
Hauskaa tässä projektissa oli se, että se valmistui hurjan nopeasti. Hihat sain suoraan paidan hihoista ja poolokauluksesta sain hieman pinnaltaan ja ulkonäöltään erilaisen kauluksen. Ja mikä parasta; ei tarvinnut päärmätä kun käytin paidan hihoista ja helmasta valmiit reunat! Lopputulos on mielestäni onnistunut ja hauska.

Tämän kankaan nähdessäni ihastuin heti. Tilasin sen Myllymuksuilta. Valitsin välillä sinistä kun jostain kumman syystä meillä on tuota vaaleanpunaista kaapit täynnä. Tämä saa tosin vielä hieman odotella, että Stella kasvaa.

 
Ystävämme olivat kylässä viime viikonloppuna. He asuivat ennen täällä pohjanmaalla mutta muuttivat työn perässä takaisin etelään. Heidän asuessaan täällä vietin paljon aikaa heidän Emilia tyttösensä kanssa. Emilian äiti ihastui tähän tunikaan. Lupasin tehdä Emilialle samanlaisen setin. Saman väristä kangasta ei enää valitettavasti löytynyt, joten setistä tuli musta-valko-punainen.

Housuihin Emilian äiti toivoikin jotain muuta kuin vaaleaa, joten loppu hyvin kaikki hyvin. Emilia on melko tumma, joten neidille sopii nämä värit hyvin. Ja sattuipas myös niin, että nämä ovat omat lempivärini.

Kaavat: Elly-raglanpusero Ottobre 6/08 (koko80), Teekannu-tunika Ottobre 4/07 (koko80), Tunika Juju-erilainen lastenvaatekirja (koko104/110), Saimi-svetarihousut Ottobre 1/09 (koko104/110).
Kankaat; Hilcon Stella (?) joustocollege ja vaaleanpunainen resori Myllymuksut, Velourit Eurokangas.

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Kierrätysmateriaaleista tehdyt vaatteet on minusta ehkä melkeinpä kivempia kuin uusista kankaista tehdyt. Niinkuin tässä sinunkin työssäsi, vanha paita sai ihan uuden elämän! Tuo alimmaisen kuvan sydäntunika on minusta hieno tuossakin väriyhdistelmässä!

Annika kirjoitti...

Hauskan näköinen kukkamekko paidasta tulikin! Minulla on tuota samaa kukkacollegea odottelemassa, mutten ole keksinyt vielä mitä siitä tekisin. Hyvältä se ainakin tuossa tunikassa näyttää :) Ihanan näköinen tuo Emilian setti :)

Unknown kirjoitti...

Ja ihana sydäntunika onkin! Ja kuulemma "suloisen pehmeä pitää", kommentoi 3 v. Emilia neiti. Kiitos aivan ihanasta setistä, tulee ehdottomasti käyttöön. ja nuo muutkin vaatteet ovat niin mahtavia... kuola vaan valuu...t. Emilian äiti.

Elina kirjoitti...

Kiva kierrätysompelus sinulla! Se on taas hieman erilainen kuin mitä olen näissä blogeissa tähän asti nähnyt. Hauskaa, kun ihmiset ovat luovia ja käyttävät myös vanhoja materiaaleja hyväkseen! Itsellänikin on suunnitteilla muutama vaatteen muodonmuutos, sainpas taas inspiraatiota tästä, kiitos :-)