keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Settiä

Olen ihastunut setteihin. Ainakin PrinsessaTriolla ja Riikalla on myös näkynyt settejä. Ainakin meidän perheessä on helpompaa kun paitaan on valmiiksi ainakin yksi matchaava alaosa, niin ei tarvitse aamuisin tuskailla niin kovasti. Ainakaan pappan. :)


Tämä setti syntyi koska eräänä iltana äiti oli tylsistynyt, halusi tehdä tunikan, jossa on taskut ja siihen sopivat pöksyt. Kaavaksi löytyi lemppariksi muodostunut Elly. Legginsien kaavat on piirretty kaverin tyttären legginseistä (tack Sanna!). Niissä oli ihanasti kasvunvaraa. Sopii meidän hoikalle ja pitkäsääriselle neitokaiselle. Lahkeet ovat siis käännettävät (eivät erimittaiset). ;)
 
 
Kauluksen kanttasin tuolla samalla pilkkutrikoolla. Taskuun halusin taskut, joissa on rypytetty taskunsuu. Toteutus ei ihan onnistunut. Ompelin taskunreunaan ommeltavaa kuminauhaa (johon olen täysin rakastunut kuten näkyy...) mutta ´efekti´ ei ihan näytä siltä miltä ajattelin. Mutta menevät ne näinkin. Saumassa on ottobren nauhaa, joka sopi niin hyvin, ettei sitä voinut olla laittamatta! Voi kun tykkään noista kankaista!
Värit ovat kuvissa mitä sattuvat. Tuossa ylemmässä kuvassa ne ovat jotakuinkin oikeat. Livekuvia en saanut kun Stella on ollut pahalla tuulella koko päivän enkä ole halunnut kiusata häntä enempää vaihtamalla vaatteita äidin huviksi.

Ja kyllä. Päädyin tilaamaan lilaa trikoota. Sävy ei ole ihan oikea mutta sitä ei huomaa kuin tietyssä valossa. Mallina on sama kuin pilkullisissa legginseissä. Pakkohan paidalle oli pöksyt saatava kaveriksi.  


<3 Ja kiitokset teille kaikille ihanille, jotka kommentoitte ompeluksiani. Sitä saa niin paljon inspiraatiota ja voimia jatkaa uusien juttujen ompelua sekä niistä satuilua. KIITOS! <3

Kaavat: Elly-raglanpusero (muokattuna) Ottobre 6/08 (koko80), legginsit omalla kaavalla (koko80)
Kankaat: vaalenpunainen ja pilkullinen Stenzon trikoo Iinu. Lila trikoo Myllymuksut. Nauha Ottobre. 

*Ja saumuri lähti etelään, liikkeeseen huoltoon. Ei sille pystynyt tekemään itse mitään. Nyt mennään sitten ilman. :(*

12 kommenttia:

-TIINA- kirjoitti...

Vautsi miten hieno! Mä tykkään tosi paljon noista taskuista! Mä olen nyt jotenkin missannut tuon Elly kaavan??? Täytyykin lähteä etsimään sitä ;)

~Maria~ kirjoitti...

Voi suloisuus tuota pilkkuasua taas!

Toivottavasti saat saumurin pian takaisin!

Minna kirjoitti...

Siis mulla myös tuollainen kaava on mennyt ihan ohi! Tosi kiva!:) Ja nuo pilkut on aina yhtä valloittavia!

Unknown kirjoitti...

Voi, että nää vaaleanpunaiset ihanuudet on vaan ihania!

Satu kirjoitti...

On kyllä suloinen setti! Oon samaa mieltä, että pitäisikin aina suunnitella kokonaisuus kerralla. Ei olisi sitten niitä eripari puseroita ja housuja...

Anonyymi kirjoitti...

Oi kun söpö setti! Itselläkin on ollut mielessä tehdä jokin paita / tunika johon kokeilisin tuota kuminauha-alalankaa. Settejä tykkään tehdä mäkin, kas näin:

http://www.aijaa.com/v.php?i=5590230.jpg

-Johanna

Annika kirjoitti...

Aivan ihania settejä sinulla :) Varsinkin tuo Elly kaavalla tehty näyttää tosi kivalta! Ja pilkut näyttää aina yhtä ihanilta, varsinkin kun on sopivassa suhteessa, kuten vaikka taskuissa ja kauluksessa kuten sinulla nyt tässä oli..

PaaPii kirjoitti...

Voi miten ihana setti ♥ Tulee mieleen cupcaken vaatteet.
Settien tekeminen on kyllä viisasta. Montakohan vaatetta tuolla meidän tytönkin kaapissa makaa joille ei löydy sopivaa kaveria ja siksi jäävät käyttämättä.

Hipsu kirjoitti...

Aivan ihanat setit :)
Toivottavasti saumuri palaa pian

Mirka kirjoitti...

Jälleen kerran niiiiin ihana setti! On varmasti teidän pienellä neitokaiselle tosi suloinen, ja vaaleanpunasävytteinen vaatehyllyköstö :-)

Ja kääks!! Meinasi unohtua aiempiin kirjoittaa, vaikka useaan kertaan olin tulossa kirjoittaa!!:

ONNEA 1-vuotiaalle <3

NorppaStiina kirjoitti...

Mirka; Täytyy myöntää, sitä vaaleanpunaista löytyy aikasmoisen paljon... Se on niin helppo väri. :) Olen vähän hukassa värien suhteen kun neiti on niin vaalea (itse olen tumma), joten meillä vielä harjoitellaan mitkä värit pienelle sopii. :)

pauliina kirjoitti...

aivan ihanan mallinen tunika!