sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Smarties

Kun olin pieni isäni matkusti työnsä puolesta paljon. Meillä tytöillä oli tapana aina toivoa (=tilata) jotain ja aika usein saimme mitä toivoimme (voi pappa parkaa, jos tuli ilman tuliaisia). Lisäksi ilman erillistä tilausta saimme aika usein smarties-karkkeja. Kyseisiin karkkeihin liittyy paljon mukavia muistoja, joten nähdessäni tämän kankaan sitä oli pakko saada. Kangas on odotellut sopivaa projektia kaapissa ja nyt sellainen tuli.


Koska meillä on ollut parhaimmillaan 30.asteen pakkasia on haalarin alle tarvittu hieman ekstralämmikettä.

Ehkä haalaria voisi käyttää yksistään keväämmällä. Merkit olivat joululahja pikkusiskoltani vuosi sitten. Ne ovat olleet ´häviksissä´ ompelulaatikossani ja toissa päivänä ne tupsahtivat eteeni. Suloisia. 

Tässä näkyy saumurini ongelma. Tämä fleece sai koneen käyttäytymään vielä pahemmin kuin mikään aiemmin ompelemani.

Neulat on vaihdettu, langat tsekattu tsiljoona kertaa ja kaikki muu mitä vain osaan ja olen keksinyt olen kokeillut. Täytyy vaan saada kone jollain keinolla Turkuun liikkeeseen, josta se on ostettu. Onneksi siinä on takuu voimassa! Vaikka tällä hetkellä tekis mieli heittää tolla saumurilla vesilintua niin kun ompeluhimo iskee ei edes ryttyilevä saumuri hidasta menoa.

Lopuksi vielä kuva aivan ihanasta piposta, jonka sisareni neuloi Stellalle synttärilahjaksi.

Niin ihana! :)

Kaava: Suuri Käsityö Lehti 9/08.
Kangas: Smarties-fleece Huvikangas, resorit Myllymuksut.

11 kommenttia:

PaaPii kirjoitti...

Tulipas kiva haalari, hauskoja smartiespilkkuja :) Voi tuota saumuria...

Sani kirjoitti...

Ihana haalari :).

Ootko kokeillut saumurin kanssa sellaista että väännät kaikki langan kiristimet nollalle ja sit uudestaan oikeille asetuksille. Tämä auttoi tuon minun (äitini) saumurin kans, ensin kokeilin kans langan- ja neulanvaihdot.. En takaa että toimii, mut kokeile varalta :D, nii ja jos fleecee ja muuta oot ommellu, niin oothan puhdistanu sisält konetta, vanhois koneis liika kangaspöly saattaa kans häiritä...
Tääl kans taisteltu monet hetket saumurin kans, nyt vaihteeks toimii (koputan puuta).

Ilona kirjoitti...

Voi kun ihana haalari ja kaunis kangas! Ja Smarties-karkit ovat vielä hyvin muistissa itselläkin.

Mun saumuri teki tuollaista jälkeä kun neula oli kankaaseen nähden liian ohut, eli vaihdoin 90-kokoisen tilalle. Toi on kyllä NIIIIIN ärsyttävää, kun kone alkaa temppuilla! Toivottavasti tulee kuntoon.

Minkäslainen kangaskauppa tuo Virpakka muuten on?

Annika kirjoitti...

Suloinen haalari! Ja kivoja kuvia :) Toivottavasti saat saumurin kuntoon. Aika turhauttavaa, jos koneet temppuilee..

Jade kirjoitti...

Jee se pipo on sopiva:) Toi resori näyttää yllättävän pitkältä päällä.
Etkö sä just ostanu uuden saumurin? Sulla on kyllä huono onni niiden kanssa..

NorppaStiina kirjoitti...

Kiitokset tsempeistä!
Sani; Kiitos vinkistä, täytyy testata.
Ilona; Virpakka oli pieni ja aika täynnä. Myyjä oli mukava ja valikoima ihan ok. Itse en olisi osannut eksyä, kaveri asuu Paimiossa niin tuli käytyä. Olen varmaan tullut krantuksi kun tuntuu niin vaikealta löytää kivoja vaatetuskankaita.
Jade; Joo, ostin. Ehkä mua ei ole vaan tarkoitettu saumurin omistajaksi. :(

Heidi kirjoitti...

Tosi kiva kangas ja nätti haalari! Nuo saumuriasiat ovat välillä ihan henkimaailman asioita... vaikea niitä ymmärtää. =)

Hanna kirjoitti...

Voi mitä hymyjä, noilla kyllä hurmaa kenet vain :)

Onko se se Murphyn laki tuon saumurijutun kanssa nyt... kaikki mikä voi mennä pieleen menee pieleen. Tosi harmi juttu, mutta toivottavasti saat saumurin kuntoon.

Susanna kirjoitti...

Kun langoitat niin käännätkö nollille kiristimet? Kannattaa tehdä niin. Kokeile puhdistaa ja langoittaa uudelleen, joskus tulee tuollaista jälkeä jos lanka ei ole mennyt kunnolla kiristinlevyjen väliin. Nii ja muista langoittaa niin että paininjalka ylhäällä!

Ja tosiaan tuo neulanpaksuus voi olla yksi syy; kaksinkertainen fleece on melkoisen paksu setti, ja fleeceä kannattaa ommella tavisneulalla eikä pallokärjellä. Koklaa 90 neuloja!

Anette kirjoitti...

Saumurin temppuilu on kyllä vihoviimeinen riesa! Itse kerran aikani tapeltuani ja olevinaan kaikki konstit kokeiltuani uudelleenlangoitin siten, että ensin alasiepparilangat kuntoon ja reilusti ulos, ja vasta sitten langat neuloista läpi ja kunnolla ulos. En tiedä onko mikään kunnon kikka, vai taikauskoa, mutta tässä järjestyksessä itse nykyään laitan aina... Toivottavasti saat koneen pelaamaan. Haalari näyttää muuten tosi suloiselta :)!

Susanna kirjoitti...

minun saumurin ohjeissa ihan sanotaankin, että pitää langoittaa yksitellen oikealta vasemmalle, eli siepparit eka. Mutta tiedän kyllä että kaikki koneet ei ole tästä niin tarkkoja, joillain pystyy vaikka ommellen surauttamaan uudet langat paikoilleen...