tiistai 11. marraskuuta 2014

Elsa-mekko

Tyttäreni on Frozen-elokuvan suurin fani. Hänen parhaan kaverinsa äiti oli kesällä ommellut omalle tyttärelleen Elsa-mekon ja kun Neitokainen näki sen, piti hänen saada oma samanlainen mekko.

My daughter is a huge fan of the movie Frozen. Her bestfriends mom sewed a Elsa-dress for her daughter and my little Miss wanted one too.

 Kaava: Burda 2463.
Kankaat ja tarvikkeet: Eurokangas, Jättirätti.


Selkäpuolella on pitkä laahus. Kangas oli löytö - siinä on turkooseja lumihiutaleen kuvia. Täydellistä! 
Äidin piti katsoa elokuvasta ainakin neljä kertaa, mekon yksityiskohtia, jotta siitä tulisi juuri oikeanlainen.  Vyötäröä kiertää leveä paljettinauha. Miehustassa on kolme läpinäkyvää lumihiutaleen muotoista koristenappia.

Yläosan paljettikangasta ei voinutkaan ommella koneella, sillä paljetit oli liimattu kankaaseen ja liima jäi koneen neulaan kiinni ja kone alkoi tekemään järjetöntä hyppytikkiä. Onneksi sain vertaistukea facebookin ompeluryhmästä. Kiitos ihanat - taas!
Mekko siis valmistui jo kesällä, mutta kuvien ottaminen on jäänyt... 

There´s a train in the back and sequinband on the waist. The sheer fabric was perfect. It has lightblue snowflakes! The top part was sewn by hand cause it couldn´t be sewn by machine. The sequins were glued onto the fabric and the glue got stuck on the sewing machine needle. Which made sewing impossible.

 Neitokainen haluaa aina paidan tunne mekon alle, koska paljettikangas kuulemma kutittaa.


4 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Ooo, tosi upea ja ylellisen näköinen. En ole vielä elokuvaa nähnyt, mutta tosi aidolta näyttää. Pitää varmaan tytön kanssa vuokrata ja katsoa filmi ennen kevään disney on ice -showta.

Kanneli kirjoitti...

Kyllä on sievä mekko. Oikea pikkutyttöjen unelma:-)

Krista kirjoitti...

Ihana! Elsa taitaa nyt olla se in- juttu näissä prinsessoissa. Upeasti olet toteuttanut tytön toiveen!

Maria kirjoitti...

Tämä on ihan älyttömän hieno!! Multa on kanssa pyydetty nimenomaan Elsa mekkoa, kun se on kuulemma "universumin kaunein" :) Mä luulen, etten nyt näytä neidille tätä kuvaa ;) mä en ehkä pystyisi samaan...