torstai 16. joulukuuta 2010

Kiirettä

Ompelurintamalla on ollut hiljaiseloa. Ompelen pääasiassa iltaisin ja viimeaikoina olen iltaisin tarkistanut kokeita, kokeita ja vähän lisää kokeita. Väsymys tällä hetkellä on kosmista luokkaa ja sisko kysyikin tänään olenko varma, etten ole raskaana. Olen varma. Olen vain väsyttänyt itseni tekemällä töitä ja stressaamalla. Mutta ollaan jo plussan puolella. 3 työpäivää. Sitten saan olla Stellan kanssa kotona reilut kaksi viikkoa!

Nämä ompelukset ovat valmistuneet jo aiemmin, mutten ole ehtinyt/jaksanut/muistanut blogata niitä.


 Blogger kääntää kuvan väärin päin. Mrrr...
Ihanasta Stenzon trikoosta aiemmin tekemäni setti on ollut kovassa käytössä ja harmitti kun se jäi pieneksi. Onneksi kangasta oli vielä sen verran, että sain tämän mekon tehtyä. Harmi, ettei Iiinulla ole enää tätä trikoota myynnissä.
I´ve been really busy with work so I haven´t had time to sew. But these were made before my busy spell. A dress from a fabric I love. The colours are just so right for us.


Pikaompeluksena tein college hameen Stellalle dagikseen.  
A quick-sew skirt for daycare use.


Kun tänne etelään koitti talvi, piti juosta kangaskauppaan hakemaan kangasta kun tämän haalarin lahkeet olivat yhtäkkiä lyhyet. Stella on ottanut varsinaisen kasvupyrähdyksen syksyn ja alkutalven aikana. Joten laitoin samalla pituutta lahkeisiin ja hihoihin reippaasti.
Stella has grown a lot during this fall. And because we have had really cold and snowy weather a new
overall under the padded overall was a real must.

Ja vielä loppuun kuva neidistämme. Hän on keksinyt (ehkä serkultaan tai dagiksesta), että hiukset on saatava kiinni. Ja koska reppana on perinyt äitinsä hiusmallin taaperoiässä (olin itse kalju 2-vuotiaaksi) ei materiaalia ole paljoa. Mutta äiti tekee parhaansa. :) 
Stella doesn´t have a lot of hair yet but now she wants it tied up on a ponytail or two. The little lady really knows what she wants!


Neiti on keksinyt poseerausilmeen.

Joulua valmistelen mm. ompelemalla lahjoja, mutta tänä vuonna olen päättänyt, etten ota stressiä lahjojen tekemisestä. Teen ne mitä ehdin. Listalla olisi vaikka mitä...
Kaavat: Mekko; muokattu kamomilla-trikoopusero (1/10) koko92, trikoot; oma koko92, hame; oma koko92, Haalari; Suuri Käsityö Lehti (9/08) koko86/92.
Kankaat: Stenzon pilkkutrikoo Iinu, vaaleanpunainen trikoo, vaaleanpunainen fleece, valkoinen college Eurokangas, ruskea retrokukkapuuvilla Tilda. 

8 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Meillä on ihan sama tukkaongelma Pirpanalla, liian vähän matskua, tosin Pirpana ei niitä edes halua kiinni!

Kivoja ompeluksia. Mulla on noita Stenzon trikoita hamstrattuna tuolla varastossa, itseasiassa tuotakin väriä saattaa olla. Ainoastaan yhdestä kankaasta olen tainnut ommella leggarit. Tilasin kankaat leggareita varten, enkä ole osannut niistä muuta tehdä. Pitäisköhän ottaa työnalle, vai marinoisko lisää... :)

Inkeliina kirjoitti...

Kauniita ompeluksia ja noi saparot on ihanat! =)

-Minna- kirjoitti...

Ihan pikkuinen saparopää!!! :-)
Kivoja myöskin tuo mekko ja hame, mäkin rupeen ehkä hiukan jo lämpenemään noille pilkuille.

Heidi kirjoitti...

Kivoja ompeluksia! Meidän 1v tytöllä kanssa ohuenohuet hiukset, mitkään pinnit ei pysy. Onneksi hiukset kasvavat kovaa vauhtia, mutta ponnareista ei tarvitse haaveilla vielä pitkään aikaan...

anna kirjoitti...

mäkin olen yrittänyt tehdä itse lahjoja mahdollisimman paljon. näin luulin säästyväni lahjojenhankintastressiltä, kun ei tarvitse kierrellä kaupoissa... saatoin olla vähän väärässä ;)

Maria kirjoitti...

Ihanat pikku saparot :D ja kivoja ompeluksia! Tuntuu olevan vähän ammattissa kuin ammatissa tämä joulunalusaika/vuodenvaihe tosi hektistä aikaa: been there, done that...

-Anni- kirjoitti...

Taas niin ihanat ompelukset!
Tsemppiä viimeisiin päiviin, samassa ammatissa oleva kälynen juuri kertoi antaneensa oppilaille ohjeet 45:n vuorosanakortin tekoon ja jäljen nähtyään totesi käyttävänsä illan niiden uudelleen tekemiseen, ette pääse helpolla näin joulun alla, mutta luksusloma sitten tiedossa :)

Vecka - Vecka kirjoitti...

Hienot vaatteet taas! En ole tänä vuonna jaksanut tehdä paljon lahjoja itse.. Olen ollut voimaton koko syksyn..

Lotta