tiistai 14. toukokuuta 2013

Mun ´Marimekko´

Kun näin Piipadoo-blogissa Piian version Marimekon laukusta, olin myyty! Se oli ihana ja täydellinen ja halusin tehdä samanlaisen. Eli kopioin kopiolaukun. :) 

When I saw Piia´s bag in the Piipadoo-blog, I fell in love! I had to make one like it too. So I ended up making my version of her version of a Marimekko-bag. 


Appiukkoni jäämistöstä löytyi täydellinen nahkainen vanha vyö, jonka laitoin laukun olkahihnaksi.

I asked my mother-in-law if there would happen to be an old belt in my father-in-laws old clothes and we found a perfect one. It got a new life as a strap in my bag. 


Kaava: oma.
Kankaat: JättiRätti ja Eurokangas. 

Laukun sisäosa on [tietysti] pilkullista puuvillaa. Ompelin sisäpuolelle kaksi taskua, joista toinen on vetoketjulla. Ja jotta laukkua ei vain missään olosuhteissa sekotettaisi alkuperäiseen laitoin oman merkin sisäpuolelle. Nepparit kävin laittamassa paikallisessa ompelukoneliikkeessä. Sain vinkin opintojeni opettajalta, että he laittavat neppareita ja halusin niistä kestävät, joten annoin ´ammattilaisen´ laittaa ne. 

Minä rakastan tuota tuolia, joka ROKLin aulassa nököttää. IHANA!

Opin uuden asian tehdessäni tätä laukkua. Opettaja vinkkasi minulle Punomosta löytyvistä taskujen ompeluohjeista. Yhden taskun jouduin tekemään uudelleen, kun silitysraudan pohjaan jäänyt tukikankaan liima jäi yhden taskun kulmaan isoksi valkoiseksi laikuksi.

I learned a new style to make a pocket. I had a little misfortune while ironing the pockets. There was some glue from a buckram on the bottom of the iron which of course ended up on the pocket. So I had to make a new one.


Ja muutama ´sovituskuva´, jotta näkee tuota laukun kokoa. Sinne mahtuu paljon!

9 kommenttia:

piipadoo kirjoitti...

Hieno kopion kopio, vaikkakin kyllä minusta upea oma yksilönsä! ;D ja hei, mahtava vinkki tuo nappien laittaminen liikkeessä. Minä laitoin napit itse ja muutama on jo irronnut ja olenkin miettinyt, että pitäisi viedä kassi suutarille tai vastaavalle uudelleen napitettavaksi, mutta aina se on jäänyt.

-piia

Nimetön kirjoitti...

Ihana kopionkopio.Minäkin haluan, mutta erilaisen.

Harmi ettei innostuksen tullen löytynyt käspaikan taskuohjeita. Sivulla jokin bugi :/

Hanna kirjoitti...

Wau!

Taru kirjoitti...

hieno laukku! tyylikäs. Mäkin haluun tehdä tällasen. olisko se sitten kopion kopion kopio :)

Manda kirjoitti...

Tosi hieno laukku ja varmasti tilava myös.

Julia / Miiinullekko kirjoitti...

Mulle kanssa tällanen kopionkopionkopio! :D

Suvi kirjoitti...

Aivan upee kassi! Joudun kurkkaamaan sitä joskus lähemmin :) nimittäin tuli tarve tehdä kopionkopionkopio!

Mineasydneysofi kirjoitti...

Mahtava, tän haluun nähdä livenä ja oppia itsekkin. Saitko ommeltua nahkankin koneellasi, tarviiko erikoisneula? tv.Suvin kaveri Minna

Kaisuliina kirjoitti...

Tää on ihana! Olisko mahdollista saada mittoja tästä laukusta?