sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Pehmopöksyt ja fleece huppari

Olen ostanut muutamat velourpöksyt Lindexiltä, joita ollaan käytetty ihan hurjasti. Monissa ruotsalaisissa blogeissa on ollut samanlaisia joten päätin kokeilla onnistuisiko sellaiset minultakin. Kaavana oli 1/06 Ottobresta josta tuli aluksi aivan valtavat! Mies nauroikin, että olen alkanut tekemään vaatteita 2-vuotiaalle. Ihmekkös housuista tuli vähän suuret kun kaava on vyötärö- ja lahkeensuutaitteilla ja kun laittaakin resorit niin kangasta on ´hieman´ ylimääräistä. Huomasinkin, sitten kun housut olivat jo valmiit, että 1/09 Ottobressa olisi ollut hupsis-housujen kaava, joka olisi sopinut tarkoitukseeni paremmin. No, ehkä sitten ensi kerralla...
Peppuun tuli Cutie-merkki ja lahkeeseen Farbenmixin maatuska nauhaa. Sievää ja yksinkertaista.


Toinen viikonlopun aherruksista oli fleece huppari. Stella tarvitsi syksyksi takin alle jonkin lämpimän puseron, joka olisi helppo pukea ja riisua. Molemmat kankaat, fleece ja kukka-trikoo löytyivät kangasvarastoistani. Kaava on kutkuttanut minua jo pitkään, sillä halusin päästä kokeilemaan vuoritetun vaatteen tekoa.


Hihansuiden resorit halusin jostain muusta kuin valkoisesta, jottei ne olisi aivan mustat koko ajan, joten laitoin marjapuuronväriset. Taskun reunoihin ja takin reunukseen laitoin kukkakangasta piristykseksi. Ja kukan aplikoin rintaan matkien Emmiä. Kiitos ideasta!

 

Vuoritetun vaatteen teko oli tällä menetelmällä yllättävänkin helppoa. Hankalinta oli kiinnittää hihansuissa vuori, resori ja päällikangas. Heräsin keskellä yötä kun tajusin miten sen olisi saanut helpommin tehtyä. Olin jo taistellut ne kiinni, joten en jaksanut lähteä purkamaan.
Myös neppareita sain taistella kiinni. Reunassa oli niin monta kerrosta kangasta, että muutamakin neppari lähti testatessa samantien irti. Mutta nuo nepparipihdit on silti ihan ykköset!
Löysin kätköistäni kokomerkkejä mutta koska huppari on lähempänä kokoa 80 kuin kaavan 74. yritin kirjoittaa lappuun 70-80 mutta tussi levisi. No, jos menee kiertoon täytyy muistaa sanoa, että huppari on suurempi. Testiin huppari pääsee heti tänään kun lähdetään sunnuntai reippailulle koko perheen voimin.
Kaavat; housut Ottobre 1/06 ja huppari 4/07.
Kankaat; Eurokangas.

6 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Oletpas tehnyt upeita vaatteita ja tuo tilkkupeitto on myös aivan huippuhieno. Löysin tänne Pilvitarhan pajan kautta ja piipahdan takuulla toistekin.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Noora! Tosi ihania vaatteita ompelet! Myytkö niitä myös?
RT Minna

NorppaStiina kirjoitti...

Minna: Ainakin näin aluksi teen vain omalle murulle. Jos saan tarpeeksi virikettä voin jotain pientä tehdä myyntiinkin. =) En halua ottaa stressiä harrastuksesta. Ja mä stressaan helposti...

Annika kirjoitti...

Kaunis huppari :) Kivoja yksityiskohtia ja niin huolella aplikoitu tuo kukka!

Hanna kirjoitti...

Uusi blogi löytyi :) Ensi kertaa visiitillä blogissasi! Kauniita vaatteita olet tytöllesi ommellut. Huppari näyttää oikein onnistuneelta!

Emmi kirjoitti...

Katselinkin että onpas tutun näköinen huppari! :) Mutta siis tosi hieno ja kiva että olet löytänyt jotain inspiraatiota blogistani :D Ihanaa!