tiistai 22. syyskuuta 2009

Tilkkupeitto

Olen aina haaveillut tekeväni tilkkupeiton. En ole koskaan uskaltanut hommaan lähteä kun olen ajatellut etten osaa eikä kärsivällisyys riitä. Kunnes nyt.  Päätin tehdä Stellalle sellaisen peiton, joka olisi hänellä aina ja ikuisesti ja jonka hän saisi antaa joskus omille lapsilleen. Ja kaiken kukkuraksi ompelukoneeni hajosi, virkkaaminen ja neulominen tuntui ällöltä, joten ajattelin aplikoida tilkkuihin kuvia ja kirjoa käsin juttuja peittoon.

Joten kangaskauppaan. Tiesin suurin piirtein sävyt ja kuviot joita halusin. Niiden löytäminen olikin sitten toinen juttu... Mutta onneksi Kokkolasta löytyi pieni (kaoottinen) kangaskauppa, josta löytyi mm. Hilcon ihania puuvilla kankaita.

 Koska en omista tilkkuleikkuria, leikkuualustaa tms. pro-välineitä käytin saksia ja kartonki kaavaa kankaiden leikkaamiseen. Hermot meinas mennä ja koko tilkkupeitto jäädä haaveasteelle. Mutta ihanainen mieheni kannusti ja sain kuin sainkin palat leikattua. 

 

Aplikoin osaan tilkuista kuvia, jotka kiinnitin käsin kirjomalla. Itse palojen kiinni ompelu oli se helppo homma. Peitosta tuli vähän isompi kuin olin alunperin ajatellut (100x150cm) mutta se ei haittaa yhtään, melkein parempi näin!
Vielä olisi vähän jäljellä tilkkuamista (=kerrosten kiinnittämistä toisiinsa, oma termi =)). Se edistyy hitaasti koska aloitin tekemään sitä käsin ja erilaisten kokeilujen jälkeen tulin siihen lopputulokseen, että käsin on jatkettava. Mies onneksi patistelee aina välillä niin se ei jää tuonne ompelukoriin lojumaan. Se on täydellinen telkkarin katsomis käsityö.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana peitto! Mulla on tekeillä ja vauvapeitto ja ostin nyt siihen sen leikkurin ja alustan, mut käytän tavallista metalliviivainta. Olen ennen tehnyt tuolla pahvi-sakset-lyjäri-tavalla ja on se leikkurilla helpompaa, mutta vaati harjoitusta sekin. Tuo kankaat vaikka ensi kerralla Turkuun ja tule lainaamaan leikkuria!
Nea

piia kirjoitti...

On kyllä hieno peitto! Tuollainen työ vaatii kyllä mielenlujuutta ;) Ja ensi kertaa piihdin blogissasi, tykkään kovasti ja lisäsin sinut myös suosikkeihini!

piia kirjoitti...

Siis piipahdin ;)