tiistai 9. heinäkuuta 2013

Maxia

Perjantai-iltana järjestettiin taas SaVaWay, johon minä kerrankin pääsin osallistumaan, kun olimme kotona ja mieskin lähti kavereidensa kanssa mökille. En ollut suunnitellut osallistumista, vaan kun aiheena oli yksivärinen ja olin päivällä ostanut sinisen kankaan mekkoa varten ajattelin osallistua. 

Tein itselleni kauan sitten maximekon, jota olen käyttänyt tänä kesänä taas valtavasti. Halusin tehdä toisen ja yksivärisen, hieman hillitymmän version. Tissiksen kaava muokkauksen alle ja menoksi.

I participated to SaVaWay (which is a version of Project Runway, that the awesome ladies in our Fcabook group have come up with). It´s held on friday nights and there´s a theme for sewing and two hours to make what ever you´re making.

  Kaava: ´Tissis´
Kangas: Jättirätti

Olin niin tohkeissani, että kun aloin leikkaamaan kangasta leikkasin ensimmäisen etukappaleen ja kun olin toisen leikannut sen perästä tajusin virheeni. Kappaleet olisi pitänyt leikata vierekkäin, eikä perättäin ja kangas ei riittäisi! Kahden tunnin ompeluajasta reilu tunti meni ihmettelyyn, että saisinko sittenkin kankaan riittämään jollain ihmeen keinolla, mutta ei. Ei auttanut muu kuin luovuttaa ja hakea uusi helma kangaskaupasta seuraavana päivänä ja ´varjoilla´ mekko loppuun seuraavana päivänä.

  It was my first time but apparently I was too eager. I cut my fabric the wrong way and couldn´t finish on time. I had to go and get more fabric the next morning to finish my dress.

Sen verran perjantai-iltana ehdin ompelemaan, että sain mekon yläosan valmiiksi. Tein etukappaleet kaksinkertaisena ja lopulta päädyin tekemään takakappaleen yläosan myös kaksinkertaisena siisteyden vuoksi. Meinasi päätyä ufoksi koko mekko siinä harmistuksessa, mutta onneksi ompelin yläosan ja tajusin, että tästä voi tulla vielä kiva.  Even though it didn´t quite go as planned I love the dress! It´s just as I had imagined it. But I´m sure I´ll participate again to SaVaWay.

Ja niinhän siitä tulikin. Juuri sellainen kuin olin ajatellutkin. 

8 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Tosi tyylikäs ja istuu hyvin. Näytät pariisitarelta;)

Pizzicato kirjoitti...

Tyylikäs mekko! Onneksi ei päätynyt ufoksi :)

Susu kirjoitti...

Todella kaunis mekko :)

Liljatar/Heidi kirjoitti...

Hieno mekko!

Lenok kirjoitti...

Wau! Näyttää todella hyvältä.

Mieli kirjoitti...

Kaunis mekko! :)

Sormustimen Anni kirjoitti...

Aivan ihana!

Bettina Blue kirjoitti...

Tosi makee! Tämäkin menee omaan inspiraatioboxiin!