tiistai 7. elokuuta 2012

´Peppi´-mekko

Äitini bongailee minulle aina välillä kankaita. Kerran hän oli bongannut Marimekon Nadja-kangasta ja soitti minulle, kysyäkseen minkä verran Iloiseen takkiin menisi kangasta. Ja koska kyseinen mekko on legendaarinen ja ihana oli kankaasta pakko tehdä oma kopio mekosta. Nimenomaan kopio; taskut ovat kaikki Marimekon kankaita, napit ovat vastaavanlaiset kuin alkuperäisessä ja taskujen paikat katsottu kuvien perusteella.


Pikku-neiti nimesi tämän ´Peppi-mekoksi´.☺ Käytös oli hyvin peppimäistä kun kuvia mekosta yritettiin ottaa.☺

Lisäksi tein valmiiksi pitkään paloina kaapissa odotelleen paidan. Muistelisin, ettö olen painanut kangasväreillä etukappaleen joskus, mutten löytänyt sitä mistään. Joten ei muuta, kuin leikkelemään uutta etukappaletta. Jostain ompeluksista oli jäänyt pala mustavalkoista raitatrikoota, josta sain juuri leikattua etukappaleen. Punaisiin resoreihin päädyin, koska mustaa eikä valkoista ollut tarpeeksi ja paita kaipasi jotain kivaa piristystä, joten pitkään päässäni (ajatuksen tasolla) muhinut ankkuriapplikaatio pääsi paitaan. Paidan ompeluun meni ehkä 15 minuuttia... Jei! Yksi ufo tehty valmiiksi! :DMarimekko has a classic dress called Iloinen takki (´happy dress´). When my mom bought the Nadja-fabric I knew I had to make a copy of the dress. Little miss calls this the Pippi Longstocking-dress.☺

I found an ufo-shirt from my fabric cupboard and decided it was about time to finish it. It took maybe 15minutes to sew it... A splash of colour to brighten up the shirt from the red anchor and the sleeves and collar.  

☺ Suuren suuret kiitokset kaikille kommentoijille ja tervetuloa uusille lukijoille. Kommenttinne ilahduttavat aina!

Kaavat: Takkimekko - Chihuahua Ottobre (1/2010), (paidan kaava luultavasti) More Grey Ottobre (4/2011).
Kankaat: Takkimekko; Marimekko - Nadja, Paita; valkoinen Virpakka, raidallinen Eurokangas.

22 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Tuo Marimekon Iloinen takki on yksi maailmankaikkeuden kamalimmista vaateparsista eikä se sovi kenellekään :(

NorppaStiina kirjoitti...

Kiitos kovasti mielipiteestäsi. Minä tykkään, enhän sellaista muuten olisi tehnyt. Olisi kiva, jos vaikka kommentoisit omalla nimelläsi.

Heidi kirjoitti...

Minun mielestäni taas aivan ihastuttava mekkonen! =) Mielessä on ollut tuo samainen kaava joskin oikean kankaan puuttuessa pitäisi tehdä jostain muusta sopivasta kankaasta. Ja taskuja tietty myös! =)

Nimetön kirjoitti...

Voi kun löytäisikin tuota kangasta, niin ompelisin ihan paitapuseron itselleni. T: Irmeli

AnniKa kirjoitti...

Syötävän ihana mekko! Tuo Nadja on niin ihanaa kangasta! Haluaisin siitä päiväpeiton+jotain muutakin. Tänään viimeksi soitin tehtaanmyymälälle, että onko teillä tätä. Ei ollut, eikä osaa sanoa tuleeko ja milloin. Mistä mummosi löysi tuota? ..minulle kans!!! :) Olen sitä "metsästänyt" jo niin kauan..tuloksetta..

Olispa ensimmäinen kommentoija voinut kirjoittaa nimellänsä mielipiteen. :/

AnniKa kirjoitti...

Sori, ei mummo.. vaan äitisi. :)
Sanos muuta Irmeli.. täällä kuolataan kateellisena!

Nipsu kirjoitti...

Oi mikä ihana mekko! S:lle haluaisin myös mutta kun on niin suolaisen hintainen. Tää on niin klassikko, että voisi pistää vaikka kehyksiin ja seinälle :) HIENO!

Nimetön kirjoitti...

Voi että ensimmäistä :( Aina löytyy vastarannankiiskejä. Tosihan on ettei aina voi kaikkia miellyttää, itse en ainakaan siksi tätä tee.

Takki on käyttäjällää nimetyn mukainen. Ihana :)

Mieli kirjoitti...

Ihana! :)
Meidän tytöllä oli Marimekon Iloinen takki pienenä ja se säästetään kyllä seuraavalle sukupolvellekin, klassikkoainesta!

HeiDu kirjoitti...

Tää on niiiiin ihana! Mä oon aatellu, että jos meille olis tullu tyttö niin sillä olis ehdottomasti tällainen!!

Ilona kirjoitti...

Mulla on oma kopio vieläkin tekemättä:) Kaksi aitoa löytyy, mutta ne ovat juuri jääneet pieniksi, joten nyt voisi syksyksi ommella. Hieno tuli, vaikkei anonyymin silmää kyseinen mekko miellytäkään:)

Kirsi kirjoitti...

Oon itsekin suunnitellut, että voisi yrittää tehdä tuollaisen mekon sitten joskus. Tuo sinun on versio on tosi hyvin onnistunut.

Lammis kirjoitti...

mä niin tykkään sun paidasta. punainen sopii sinne loistavasti ja ankkuri on kiva ja ovala yksityiskohta

Manda kirjoitti...

Tosi hieno tuli, tykkään! :) Löysin samaa kangasta joskus palakorista, mutta tuolla se vielä odottelee, milloin raaskisin siitä jotain leikellä.

Maritta kirjoitti...

Aivan ihana peppi-mekko! Ja hienot kuvat :D

KiKiDuu kirjoitti...

Voi miten vekkuli mekko!! :)

PikkuHoo kirjoitti...

Minäkin tykkään Marimekon iloisesta takkimekosta. Olin onnekas kun löysin kirpparilta sellaisen 4 eurolla, nyt vain odotan, että tyttö kasvaa siihen sopivaksi. Tuota Nadja kangas oon minäkin metsästänyt mutta toistaiseksi tuloksetta! Ihana tämä sinun versio!

piksu kirjoitti...

Takki on todellinen mielipiteen jakaja! Minä tykkään nimenomaan lapsen päällä, en aikuisen. Hieno :)

Ida kirjoitti...

Kivannäköinen :)

Kanneli kirjoitti...

Hienosti tehty! Enpä olisi tiennyt kopioksi:).Jostain kiersin ja tulin sivuillesi. Olet taitava ompelija.

Kaikula kirjoitti...

Onpa ihana! Tykkään tosta mallista tosi paljon, sopii ihanasti pienelle tyttöselle!

Lepäävä esteetikko kirjoitti...

Tulipa hieno! Minusta Iloinen takki on ihana sekä lapsilla että aikuisilla, sen vika on vain hinnassa. Tuo tummanharmaa pohjakangaskin on mainio ja olisi hauskaa saada sitä käsiinsä ja keksiä, mitä kaikkea omaa kivaa siitä voisi tehdä.