maanantai 5. maaliskuuta 2012

Virkattu matto vol.2

Tein tämän maton viime keväänä. Aloitin innoissani tekemään toista mattoa ja....

Kuvat ovat taas kammottavan pimeitä. Pääsen heilumaan kameran kanssa aina vasta kun aurinko on laskenut. Joten pyydän anteeksi taas kerran. Onneksi kevät tulee kohisten ja valo lisaantyy koko ajan. :) Joten taitaa olla toivoa saada tännekin valoisampia kuvia. ;)

Puuttumaan jäi vain muutama reunapitsikaari! Nyt en edes muistanut, että ensimmäisen maton kohdalla kävi samoin.. Kude loppui kesken. Tällä kertaa en saanut samaa väriä enää enempää, joten matto sai odotella kuningasideaa ja valmistumistaan.

Mutta. Minä vihaan keskeneräisiä hommia. Kypsyin keskeneräisenä kaapissa pyörivään mattoon ja järkeilin, etten tarvitse lisää kudetta, jos teen reunan eri tavalla.
Nätti pieni nirkkoreuna ja se oli siinä. On itseasiassa kiva, etteivät matot ole samanlaisia. Matto odotteli valmistumistaan sellaiset 9 kuukautta ja tuli valmiiksi alle tunnissa. Jep jep. Pääasia, että tuli valmista - eikö? :)

I made this rug almost a year ago. Almost straight away I started making rug number 2. But I ran out of weft and the rug waited for better days ever since. But luckily I hate unfinished things so I started thinking how I could fix the edge without more weft. A simpler edge and it was finished! 

Ohje: tätä ohjetta mukaillen.

9 kommenttia:

Mun Tekemä kirjoitti...

Mulle kävi ihan samanlailla! Kude loppui kesken ja tuskailen juuri kuinka saan maton valmiiksi ilman saman sävyistä kudetta... Kivan muutoksen teit. Toimii!

Saila kirjoitti...

Tottakai pääasia, että valmista tulee! En etes uskaltaisi alkaa listaamaan omia keskeneräisiä projektejani :/. No ehkä ne joskus valmistuu! Ja kiva on tuo nirkkoreunakin, eipä ole liian pliisua kun ovat pikkusen erinäköisiä matot.

Helinä kirjoitti...

Toi on niin tuttua, että homma jää syystä tai toisesta pienestä kiinni eikä tahdo valmistua, ei sitten millään. Viimeksi pari kuukautta sitten innostuin neulomaan tytölleni neuleliiviä ja kappaleet valmistuivatkin sutjakkaan. Enää siitä ei puuttuisi kuin kaula-aukon huolittelu mutta kun silmukoiden poimiminen on niiiiin tylsää puuhaa .. :).
Matoistasi tuli tosi nätit ja olen samaa mieltä että erilaiset reunat tekee niistä vielä kivomman parin :).

~Maria~ kirjoitti...

Siis niin kauniit karkkimatot, vau!

Nova Melina kirjoitti...

Kivoja mattoja! :)

Anni kirjoitti...

Mulle käy toisinaan kanssa noin, tälläkin erää kaapissa seisoo pari keskeneräistä projektia ja sitten yksi, missä pitäisi purkaa.. Ne on kaikista pahoja nuo purkamiset! Saa nähhä, saanko ikuna tehtyä valmiiksi :D

Ihania nuo matot! Miun ihana äiteeihminen virkkaa kanssa, ja nyt odotan juurikin valkeasta omaa Ellan huoneeseen!


Tosi kauniita mattoja :)

Jokke kirjoitti...

Hyvin tehty. Pois nurkista pyörimästä ja esille!

piipadoo kirjoitti...

Näitä mattojahan minäkin kovasti yritin. No, ehkä joku päivä.

Tunnustus sinulle blogissamme.

-Paula

Tingelstiina kirjoitti...

Voi kun kuulostaa tutulta... Makuuhuoneessamme loikoilee samanlainen ruskea matto, joka on odottanut kaveria jo kohta melkein vuoden... Ehkä se jossain vaiheessa sinne ilmestyy! :)