maanantai 12. maaliskuuta 2012

Pipo ~ Beanie ~ Mössa

Olen hullaantunut pinnaamiseen. Kuten moni muukin bloggaaja. Välillä tuntuu, että pinnailen mutten ikinä toteuta mitään - haaveilen vain.

Tämä ohje oli niin ihana, että se oli pakko toteuttaa. Ja kun tästä neulemekosta jäi ihanaa merinovillaa yli oli lankavalintakin helppo.



Tästä tuli talven lempparipipo.

I´m totally crazy about pinning. Too often I just pin and never get around doing anything but this pattern was so lovely that I had to try it. This grey beanie has been my favourite this winter.

Äitini neuloi ihanan helmineulehuivin minulle ja halusin siihen sopivan pipon. Samalla mallilla siis toinenkin toteutus.




Tuo kelo on ihanan väristä mutta hieman liian paksua tähän malliin. Pipo on hieman liian tönkkö. Mutta olen silti käyttänyt sitä valtavasti.

I loved the pattern so much that I made another one. The yarn was abit too thick for the model but I´ve still used the yellow beanie loads.

Olen aina ajatellut, että olen huono neulomaan. Jossain vaiheessa tajusin, että olen oppinut vuosien myötä yhtä sun toista neulomisesta. En vieläkään ole hyvä tai taitava mutta neulominen sujuu kivasti. Pitsineule on ollut minulle suuren suuri mörkö. Mutta kun löysin Novitan Rose Mohairia hullun halvalla tiesin, että haluaisin neuloa siitä pitsineulepipon. Jokin toinen lanka olisi voinut olla helpompi mutta sisulla siitäkin selvittiin.


 

Käsiala ei ole kauneimmasta päästä ja rusetti peittää muutaman mokan mutta ei kerrota kenellekään, eihän? Jostain syystä en tehnyt piposta niin pitkää kuin ohjeessa ja se on vähän nysä. Mutta ihan hauska sellainen. Jotenkin kevääksi olisi ihana saada jokin hempeän värinen pipo samalla mallilla. Neulomistahtini on tosin niin hidas, ettei pipoa tarvita enää kun saan sen valmiiksi. 

I´ve always thought I´m not really good at knitting. But I finally realized I´ve learned a few things along the way. Even the thought of lace knitting has been a bogeyman for me. But I found the right pattern and yarn so I had to try. It´s not perfect but I like it anyway.

Ohjeet: pitsipipo, virkattupipo.
Langat; Debbie Bliss Rialto Aran Lankabaari, Novita Kelo, Novita Rose Mohair. 

* Otin sanavahvistuksen pois. Menee hermot sen kanssa, joten ajattelin helpottaa teidän hommianne, jotka ihanasti tänne kommentoitte. Laitetaan takaisin, jos siitä seuraa tyhmyyksiä. *

20 kommenttia:

Nanni kirjoitti...

Kauniita pipoja! Minäkin pyörittelen eräänä päivänä tuota keltaista novitan rose mohairia,mutta ostamatta jäi.Mulla joku kumma hinku saada kaikki edelliset langat nurkista ensin pyörimästä ennenkuin uusia ostan.Nyt mun pitää ehkä kuitenkin sitä hakea pari kerää ;)

Niinu kirjoitti...

Ihanat myssyt ja ihana keltainen väri:) Mulla on hamstrattuna sitä rose mohairiakin tuossa värissä!
Kiitos kun poistit sanavahvistuksen; olen ollut ihan helisemässä monen blogin kanssa kun tykkään kommentoida mutta eilenkin arvoin kolme kertaa jonkun sanoja, aarrgghh...

Niinu kirjoitti...

Ai niin, piti vielä sanomani että haluaisin ehdottomasti tehdä tuollaisen "myky"pipon mutta englanninkielinen ohje ylittää kyllä mun taitoni:( Ei sitä ole missään suomeksi?

Nova Melina kirjoitti...

Kyllä on ihania pipoja taas sulla. :)

Mä tein samat temput ton sanavahvistuksen kanssa. Tekis mieli pyytää kaikkia bloggaajia ainakin kokeilemaan olee ilman sitä. Itselläkin menee ihan fiilis koko kommentoimiseen, kun niitä sanoja joutuu arpomaan että saa mitään läpi. Mulla ei oo vielä toistaiseksi ainakaan tullut yhtään roskapostia.

Tiina kirjoitti...

Ai vitsit, tuollainen kyky pitäisi tännekin hankkia!! Ihania päähineitä! <3

mira kirjoitti...

Ihania pipoja, olet tosi taitava käsistäsi! Hyvä että otit sanavahvistuksen pois, meidän koneella ei ole päässyt vähään aikaan kommentoimaan mihinkään jossa on tuo vahvistus. En tiedä mistä johtuu, joku koneen asetus kai.

-Anni- kirjoitti...

Aivan ihania kaikki, ja hauska tuo kommentti että kun on valmista niin ei tartte enää, mullekin käy liian usein niin kun jää hiukan kesken innostus :)

Anna kirjoitti...

Ihania! Voi miten kauniita! Sopivat päähäsi valtavan hyvin.

Elina kirjoitti...

Ihania pipoja! Etenkin nuo okrat.

~Maria~ kirjoitti...

Tuo eka on mun suosikki! Ja myönnän, kadehdin neulojia. ;)

Miten sen ärsyttävän sanavahvistuksen saa pois??

NorppaStiina kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista! :)

Niinu; ei ole ohjetta tullut vastaan suomeksi. :( Enkä lupaa, että sen jaksaisin kääntää...

~Maria~; menet bloggeriin ja vaihdat sen vanhan käyttiksen ja sitä kautta vaihdat sanavahvistuksen pois. Ja mä vaihdoin sen jälkeen taas takaisin tän uuden mallin kun siihen olen muuten tottunut. En tiedä onko jokin helpompi keino, mutta noin sen ainakin saa. :)

PikkuHoo kirjoitti...

Rakastuin tuohon Kelosta tehtyyn pipoon ja huiviin :) Haluan tuollaiset! Onko tuo huivi neulottu millä neuleeella?

Meiju kirjoitti...

Ihania pipoja, tosi hauskoja malleja :D

NorppaStiina kirjoitti...

PikkuHoo; Helmineuleella. :)

PaaPii kirjoitti...

Voi ei, aivan ihania myssyjä kaikki! Erityisesti harmaa rusetillinen on mun suosikki. :)

Unknown kirjoitti...

Aah!!!! Ihania! Kaikki!! Ihanan värisiä myös!!

iksu kirjoitti...

Miksi minä en löydä tuota ekan pipon ohjetta linkin takaa? Tuollaisen haluan tehdä...

NorppaStiina kirjoitti...

Sitä on näköjään muutettu. Aiemmin ohje oli kaikille julkinen, mutta nyt täytyy kirjautua. Kirjautumalla löysin ohjeen tuolta samalta sivulta.

iksu kirjoitti...

No nyt oon rekisteröitynyt ja kirjautunut Bernatiin, mut en mä silti tuon linkin takaa löydä tuota ohjetta suoraan? Vai onko tuo turkoosi pipo tuossa etusivulla ko. pipo? Näyttää ihan erilaiselta...

Höh, blondi ei tajuu :(

Rose mohairista alkoi valmistumaan tuo toisensorttinen myssykkä, seKIN on ihana! :)

NorppaStiina kirjoitti...

Juu, se on se sama myssy. :)