torstai 12. tammikuuta 2012

For me...

Otin ennen joulua projektin; ommella itselleni muutaman vaatteen. Ja ihan hyvin pääsin alkuun. Masennun jo yleensä siinä vaiheessa kun piirtää kaavoja ja kaavatkin tuntuvat jättimäisiltä noiden lastenvaatteiden jälkeen. Nyt tein jopa kolme paitaa. :)

Ensimmäinen on hieman merihenkinen - ehkä se on nuo raidat sekä tummansinisen ja valkoisen yhdistelmä. Ihana malli, jossa pidän erityisesti tuosta kauluksesta.



Tähän toiseen kankaaseen ihastuin jo kesällä. Alkuperäinen ajatus oli tehdä siitä kesällä hame, mutta kangas sai odotella parempia aikoja joulukuuhun saakka ennen kuin siitä muotoutui paita... Jotenkin hameen ompeleminen ei näin talvella sytyttänyt vaikka paljon hameita käytänkin.



Kolmannesta paidasta en osaa päättää pidänkö vai en. Malli on tosi kiva. Kangas on hieman liian ohut ja vaalea. Varsinkin näin joulun jälkeen, kun se paljastaa armotta joulunajan herkuttelut... Mutta hameen tai farkkujen ja villatakin kanssa kuitenkin ihan kelpo paita. Ja pilkullinen. ♥


I finally got around to sewing something for myself. The first one is probably my favourite. The butterfly-fabric was bought for a skirt but in the middle of the winter it didn´t seem like a good idea. The polka dot shirt was a lovely idea but the fabric is a bit too thin so it reveals my unwanted curves too well. But with a cardi and jeans or a nice skirt it´s fine. 


Kaavat: Raidallinen - Suuri Käsityölehti (9/11), muut muokattu - Ottobre (5/09), Ottobre (2/11).
Kankaat: perhoskangas - Eurokangas, pilkullinen ja raidallinen - JättiRätti.

7 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Kivoja kaikki!
Mulla olis sama projekti tiedossa, ommella itsellekin välillä...

Susanna kirjoitti...

Ihania paitoja itselle! Mun pitäis kans ommella itselle jotain kaapin täytettä. En saa nykyään ostettua kaupasta mitään, kun heti alkaa ahdistaa ja tuntuu ettei löydä mitään mieleistä.

Annika kirjoitti...

Ihania paitoja! Onks toi eka paita millä kaavalla, omalla?

NorppaStiina kirjoitti...

Annika: Eka paita on käsityölehden kaava, tiedot tuossa alhaalla. :)

Anna kirjoitti...

Voi ihanuus, mitä paitoja olet tehnyt! Myös aiemmassa postauksessa ollut musta tunika/mekko oli todella ihana! Pitäisi itsekin ommella itselleen jotain kivaa :) Nuo kivan näköiset pidemmät paidat ja tunikat kun ovat kiven alla kaupoissa ja itse tykkään juuri tuollaisista takapuolen alle tulevista yläosista kun sattuvat sitten kivasti leggareiden kanssa pidettäväksi.

Anni kirjoitti...

Miekin joskus suunnittelin aloittavani ompelemaan myös itselle. Taisin mie jotain pyöräyttää, kunnes innostus lopahti. Mikälie syynä..

Nää on tosi kivat ja tuo eka on ehdottomasti lemppari! Voisit kyhätä miullekin moisen, kun sujuu jo noin näppärästi!

Ja arvaas, teidän neiti näytti viimeisimmissä kuvissa hurjan isolta, kun rupesin blogiasi lukemaan, niin oli paljon pienempi! Eka kerta kun tajusin, että tässä blogimaailmassa on menty niin tovi, että lapsetkin jo varttuu.. ;)

onnekas kirjoitti...

Olipa kiva löytää itsellesi tekemiä vaatteita! Olen yrittänyt etsiä blogeja joissa olisi myös äideille tehtyjä vaatteita, kun tuntuu että lastenvaateblogeja on ihan käsittämätön määrä mutta äidit ovat ihan unholassa. Ainakin oma vaatekaappi kuitenkin kaipaisi kovasti uusia tuulia joten sillä silmällä olen nyt blogeissa kierrellyt.

Tykkään noista kaikista kolmesta paidasta, jokaisesta löytyy se jokin, kuosista tai leikkauksesta :) Ja tykkää vaan tuosta pilkullisesta, se näyttäisi varmasti ihanalta villatakin kanssa!