torstai 5. toukokuuta 2011

Cutie on haastettu...
... Mekkotehtaan toimesta esittelemään itselleni tärkeän tai mieluisen käsityötarvikkeen.Ensimmäisenä ompelusakseni. Isot kangassakset sekä pienet lankasakset ostin Pietarsaaresta asuessamme siellä. Maksoin isoista 4euroa ja pienistä 2euroa. Ovat osoittautuneet aivan loistaviksi, enkä luopuisi niistä mistään hinnasta. Lisäksi nepparipihdit. Ennen näitä, kartoin nepparien kiinnittämistä, sillä ne menivät aina vinoon tai pieleen. Nyt, jos voi nepparit laittaa, laitan. :)Nämä kaksi taas alkavat olla jo historiallista tavaraa. Neulakirjan olen tehnyt ala-asteella, muistaakseni neljännellä luokalla. Ja yhä käytössä. Neulatyynyn tein yläasteella seitsemännellä luokalla. Kangas kertoo oman tarinansa; samasta kukallisesta kankaasta moni kässäryhmämme tyttö teki kauluspaidan. ;)


Nämä purkit bongasin kerran Ikeasta. Rakastan peltipurkkeja (mieheni suureksi kauhuksi) ja näissä on kätevää säilyttää nauhoja, helmilankoja, yms. muuta pientä ompelutarviketta. Aiemmin myös napit olivat tälläisessa mutta muovinen lokerolaatikko vei voiton käytännöllisyydellään. Ruma se on kuin mikä. Mutta ehkä jonain päivänä löydän kauniin lokerorasian.
 
Haastan mukaan:
Pumpulia ja pellavaa
PikkuJekku
Tassunjälkiä
Tilli Mössönpoika ja muita ihania

Ja lopuksi ylpeän open kässäkerhon tuloksia. Tytöt innoistuivat oikein tosissaan näistä pipoista. Meidän koulun pihalla onkin kulkenut joukko nuoria neitokaisia ylpeinä itsetehdyt pipot päässään. :)

3 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Kiitos! :) Nyt pitääkin pohtia ankarasti... kun niin moni juttu tuolla sekamelskahuoneessani on tuiki tarpeellinen ja tietenkin samaan aikaan aina hukassa. :D

-Minna- kirjoitti...

Voi niitä pieniä koululaisia kun voivatkin olla ylpeitä omista aikaansaannoksistaan! Muistaa kyllä itsekin kun joskus koulussa onnistui jonkun työn kanssa niin kyllä sitä pidettiin ja ylpeänä esiteltiin omatekemänä.... tänä päivänä sitä onkin jo aika paljon ujompi esittelemään omia töitään :-).
Voih, mä oon myös saanut tuon haasteen, mut en oo saanut vastattua siihen vielä :-(.

Tiina kirjoitti...

Hyppiikös sulla nuo nepparit pois pihdeistä? Näyttää samoilta Prymin nepparipihdeiltä jotka mulla on. Niillä saa kyllä nepparit suoraan, toisin kuin vasaralla, mutta itselläni menee hermo kun ne nepparinpuolikkaat loikkaa pois siitä pihti-istukasta juuri ennen kuin ne saa painaistuksi paikoilleen. ;/