keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Lumouduin

Ystäväni hankki muutamia vuosia sitten äärettömän kauniin korun. Kaksi yksinkertaista kaunista hopeista laattaa, joissa oli hänen tyttäriensä nimet. Jonkin ajan kuluttua ystäväni vinkkasi minulle samaisen yrityksen kauniista mekoista. Kyseinen yritys on Lumoan. Ystäväni hurahti pitsikaulusmekkoihin ihan kympillä. No, se tarttui - Lumouduin. 

My friend bought a lovely necklace a few years ago. It has two silver plates with her daughters names on them. Some time later she told me I have to go and see the same company´s dresses - "they´re amazing" she told me. The company is Lumoan. My friend went totally crazy about the dresses and it was contagious. 

Ensimmäisen mekon tein äidilleni. Majapuun avoimissa päätin hipelöidä heidän yksiväriset trikoonsa (jotka osoittautuivat ihaniksi!). Kun näin hyllyssä tämän upean ruohonvihreän trikoon, tuli heti äiti mieleeni. Hän rakastaa vihreää. 

The first dress I made was for my mom. She loves green. When I saw the green jersey I had to buy it for my mom. It was a glorious emerald green which I knew would suit her perfectly. 

Kaava; Suuri Käsityö 5/2015 Nosh-mekko.
Kangas ja pitsi; Majapuu.

Olin aikamoisen onnellinen, että äitini tykästyi mekkoonsa. 
Olikin todella vaikea ommella jollekin muulle ja vielä yllätyksenä! 
Voi olla, että pitää vielä tehdä itsellekin tällainen vihreä mekko. 
Väri on aivan upea! 

I was so happy that my mom loved her dress. 
It was unnerving to make something for someone else and as a surprise! 
I think I need to make a similar green dress to myself as well. 
The colour is just fantastic! 


♥ ♥ ♥

Kyseinen ystäväni oli tehnyt itselleen hihattoman mekon tällaisella pitsillä. Mustan yksinkertaisen trikoomekon ja pitsin yhdistelmä oli niin upea, että halusin samalaisen mekon itselleni. 

This friend I told about made a simple blackdress with a lace collar. 
It was so stunning that I had to copy it. 

Kaava; Suuri Käsityö 5/2015 Nosh-mekko hyvin muokattuna.
Kangas; Kankaamo.
Pitsi; Majapuu.

Kaava on sama kuin äitini mekossa, mutta sain upean tilaisuuden päästä muokkaamaan kainalorutun pois kaavastani Kankaamon Sannan kanssa. 
Muokkasimme kaavaa oikein urakalla. Saimme kainalorutun pois sekä lisäsimme rintamuotolaskoksen kaavaan, jolloin istuvuus parani huomattavasti. 

The pattern is the same as in my moms dress. I got a fabulous opportunity to fix the pattern to fit me better. Sanna from Kankaamo helped me to make the pattern better by making a full bust adjustment among other things. 

9 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Vau! Upeita mekkoja kumpikin.

Laura/NauravaNappi kirjoitti...

No niin, tulihan ne tännekin, että näkyy mekko paremmin kuin instassa! Todella kauniita ja itsekin olen pitkään miettinyt noiden pitsikaulusten ostoa, ehkä nyt on pakko jostain alkaa metsästämään. Majapuulla kun oli enää muutama malli vaan jäljellä :/

Ilona kirjoitti...

Tosi kauniit mekot!!!

Pizzicato kirjoitti...

Ihania mekkoja molemmat! Itselleni olin miettinyt tuollaista mustaa pitsikaulusmekkoa, mutta onhan tuo vihreän sävy ihan mieletön! En ole edes huomannut, että Majapuulla on tuollaisia kauluksia ollut myynnissä. Ajattelin vain, että sellaista pitäisi alkaa virkkaamaan :)

Krista kirjoitti...

Upeita ovat!

Heidi kirjoitti...

Kauniita! Pitäisi varmaan myös etsiä tuollainen pitsi. =)

Hanna/ Punatukka ja kaksi karhua ♥ kirjoitti...

Aivan ihania! Miun on tehtävä ehkä toinenkin tämmöinen :)

Hanna Mi kirjoitti...

Wau, on todella upeita mekkoja ja naisia! Pitsikaulus on mukava, erilainen yksityiskohta simppeliin ja tyylikkääseen mekkoon.

Julia / Miiinullekko kirjoitti...

Molempien mekot aivan ihania ♥