torstai 20. elokuuta 2015

Värirakkaus

Blogia seuranneet tietävät, että Minin odotusaikana hurahdin keltaiseen, musta ja valkoinen ovatkin olleet lempparivärejäni jo ikuisuuden. 

If you´ve read my blog you know I fell in love with yellow during my pregnancy. Black and white have been my favorites for ages. 

Aiemmin tekemäni tuttinauha oli niin kiva, että tein toisen. Tällä kertaa ompelin nauhan päädyistään kiinni, jotta Mini ei missään nimessä saa solmuja tms auki ja helmiä irti. 

The pacifierholder was so nice that I made another one. This time I sewed the string from the ends so that there´s no possibility for Mini to get the beads off.  


Sisareni kysyi, voisinko tehdä hänelle jonkin pussukan, johon saisi muutaman vaipan ja kosteuspyyhepaketin. Heidän kaksivuotiaansa kanssa ei hoitolaukkua tarvitse, mutta irtonaiset vaipat käsilaukun pohjalla pyörimässä on hankalaa.

My sister asked me if I could make her a bag of some sort where she could have a few diapers and wipes. They have a 2 year old and don´t need a diaper bag anymore. But as any mom knows diapers in the bottom of your handbag isn´t that handy. Päädyin tekemään ruotsalaisissa blogeissa näkemäni vaippapussukan. Sinne mahtuu 3-5 vaippaa, pyllypyyhepaketti sekä meillä siellä on vielä ohut hoitoalusta. Vaikka meillä on hoitolaukku, on tämä vaippalaukku helppo napata mukaan ilman, että tarvitsee raahata koko laukkua mukanaan. 

I ended up making a diaper clutch. It fits 3 to 5 diapers and a packet of wipes. 
We even have a thin changing mat in it. 
Kun Mini alkoi syömään kiinteitä, halusin kivoja ruokalappuja. Olen täysin ihastunut Finlaysonin Elefantti-kuosiin. Ja sitähän saa sopivasti sekä kelta-valkoisena että musta-valkoisena. 

When Mini started eating solids I wanted to make nice bibs. I´ve fallen in love with Finlaysons Elephant-fabric which luckily comes in yellow&white and black&white. Perfection. 

Mustan kanttasin puuvillaisella vinonauhalla ja keltaiseen kokeilin foe-nauhaa.

For the black&white bib I used a cotton biastape and for the yellow one I wanted to try foe-band. 


Tässä (mustan) hoitolaukun sisältöä. 
Elefantteja, keltaista, valkoista ja mustaa. ♥

Here´s a few items I have in our diaperbag. 
Elephants, yellow, black and white. ♥ 


9 kommenttia:

-Jaana- kirjoitti...

Meillä on myös taaperoa varten vaippapussukka ja on tosi kätevä! Ei tosin yhtään niin hieno ja mietitty kuin tuo sinun tekemä vaan ihan peruspussukka. Kauniita tekeleitä kaikki!

Hannariina kirjoitti...

Ihania fantteja, tuo pussukka näyttää tosi näppärältä! Onko siihen siis kaava jossain saatavilla?

Julia / Miiinullekko kirjoitti...

Hei vähänkö kätevä tommonen vaippapussi! Täytyy pittää mielessä tulevaisuutta ajatellen (: muutenki ihana hoitolaukun sisältö! (:

Heidi kirjoitti...

Tämä täytyy tosiaan laittaa muistiin! Nyt on vielä käytössä hoitolaukku mutta pussukka on ehdottoman kätvä sitten, kun ei enää tarvita koko laukkua.

NorppaStiina kirjoitti...

Hannariina; Voit etsiä ´Blöjfodral´ tai ´diaperclutch´ nimillä tai sitten esim mun pinterestissä on useampi ohje Sewing - baby-kansiosta (tosin yksikään ei suomeksi, mutta on superhelppo tehdä). Toivottavasti löydät. :)

Johanna kirjoitti...

Vaippapussukka vaikuttaa tosi kätevältä, kiinnitin huomiota siihen, että tarrat saa yhdellä kädellä auki. Vetoketjujen avaaminen on tosi hankalaa vauva kainalossa :D

Kaikula kirjoitti...

Ihanat värit! Vaikuttaa kätevältä tuo tarrakiinnitys! Ja nuo elefantit...myös mun lemppareita!

Hanna Mi kirjoitti...

Näppärä pussukka! Ruokahetket onkin hauskoja noin kivojen ruokalappujen kanssa. Minäkin tykkään näistä väreistä, raikasta.

Liljatar/Heidi kirjoitti...

Niin hienoja vauvatarvikkeita! Mä hurahdin ompeluun uudelleen vasta kun lapset isompia niin nää on jäänyt tekemättä. Blogistani löytyy haaste sinulle. :)