maanantai 8. syyskuuta 2014

Raitoja

Jos jollekin on jäänyt epäselväksi, minä rakastan raitoja. Olen jopa hieman sekaisin raidoista.

If someone hadn´t noticed, I love stripes. I´m a bit stripe-crazy even...

Masun peitoksi piti saada töihin vaatetta. Halusin yksinkertaisen mekon, jonka voisi aamulla heittää päälle ja lähteä menemään. Ja kun vastaan tuli kapea sini-valkoraidallinen elastaani trikoo, oli suunnitelma valmis. 

I wanted a simple dress that I could just throw on in the morning and be ready for work. 
And when I found a striped blue and white fabric the plan was ready. 


Kaava: piirretty vanhasta äitiyspaidasta. 
Kangas: JättiRätti. 


Kaavat piirsin vanhasta kulahtaneesta äitiyspaidasta. Masun kohdalle sivusaumoihin ompelin framilonia, jotta mekko istuisi kauniimmin ja masulle olisi tilaa. Helma olisi ehkä voinut olla vähän kapeampi, mutten toisaalta makkarankuorimekko ei ole kauhean imarteleva...


Näitä voisi tehdä toisenkin, mutta parin kuukauden takia en ehkä viitsi. Ja työtkin loppuvat pian, joten ehkä teen imetysversion seuraavasta. 

I could make one more with the same pattern, but I have just less than few months left with the belly. Maybe a nursing dress next...?  

3 kommenttia:

Lepäävä esteetikko kirjoitti...

Varmasti kätsy loppuraskauden vaate! Jos lisävaihtelu himottaa, voithan luvata itsellesi pienentää mekot perusmekoiksi vaikka imetysmekkoja seuraavaksi kesäksi, ainakin materiaali riittää helposti.

-Jaana- kirjoitti...

Sun maha on kyllä kaunis! Varmasti tosi hyvä mekko päällä ja raidat ovat tosiaan aina jees ;)

Kaikula kirjoitti...

Kauniita mekkoja ja ihana vauvamaha! Raidat ovat myös mun juttuni. Kun raitamania oli joskus pahimmillaan, laskin kaapissani olevan 13 raidallista paitaa. Ne ovat aina iskeneet ja huomaan vaatekaupoilla kulkevani "raitatutka" päällä...

Upeita nuo aikaisemmin esittelemäsi reput! Erityisesti keltaharmaan laittaisin selkääni heti. Saman ammatin edustajana olen vuosikausia miettinyt, mikä olisi se kaikkein toimivin kassi/reppuhärveli, jolla kanniskella tavaroitaan. On niin monenmoista ja kokoista mukanakuljetettavaa tavaraa. En ole salkkuihminen ja isoon nyssäkkään hukkuu kaikki tarpeellinen. Sellaisen monitoimikassin kun vielä keksin, täytyy varmaan ruveta tuumasta toimeen.