tiistai 22. tammikuuta 2013

Korkkari-paita

Löysin jo syksyllä Eurokankaan paloista hauskan shifongin, jossa oli korkokengän kuvia. Se oli pakko ostaa, vaikkei minulla ollut hajuakaan mitä kankaasta tekisin. Pikkujouluaikaan minulle iski se perus ahdistus; ´mulla ei ole mitään päälle pantavaa!´ vaikka kaappihan on täynnä vaatteita. Ei muuta kuin penkomaan kangaskaappia ja miettimään saiskos sieltä jotain apua kriisiin. No, korkkarikangashan se sieltä löytyi. Ja samana iltana siitä tuli paita.

Shifonki on kyllä todella ärsyttävää ommeltavaa. Ompelin saumat pussiin, jotta saisin saumat kestämään. Vinkin taisin saada facebookin kautta Kotikolon oivallusten Emmiltä, joten kiitokset vain sinne! Ja jos et ole vielä tutustunut Emmin blogiin niin suosittelen sitä lämpimästi!Paita pääsee kyllä top 10 onnistuneiden ompelusten joukkoon. Tällä paidalla biletettiin kahdet pikkujoulut sekä tyttöjen Tallinnan reissu. Kuvat eivät oikein tee oikeutta paidalle. Helmassa on rusetti, joka solmitaan lantiolle. Halusin paitaan jonkin jujun, mutten mitään liian huomiota herättävää, kun kangas on itsessään jo kirjava.

This is one of my favourite things I´ve ever sewn. The fabric was waiting for inspiration for a while and before christmas I needed a grown-up party shirt. The fabric is really fun with loads of high heels. I ended up partying in this shirt in two different christmas parties plus wearing it in Tallin for our girls vacation.

Kaava: Suuri Käsityö 11-12/12, malli 19 muokattuna.
Kangas: Eurokangas palat.

9 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Oi Vau! Ihan mahtava!

~Maria~ kirjoitti...

Tosi kiva bilepaita! Sä oot tehnyt ihailtavasti itsellesi tosi kivoja vaatteita.

Mieli kirjoitti...

Upea paita! :)

Manda kirjoitti...

Kaunis ja juhlava paita!

Lepäävä esteetikko kirjoitti...

Onpa tosiaan sinua pukeva malli! Käytännöllinen yksityiskohta tuo saumojen pussiin ompelu. Olen aina ajatellut, että mitä turhaa hifistelyä, mutta tuon tyyppisen kankaan ompelussa varmasti just paikallaan.

Mari kirjoitti...

Tää on kyllä hieno paita. Kangas on tosi kiva =)

Mervi kirjoitti...

Tosi kaunis paita!

Nimetön kirjoitti...

aaaaw. Ihana ja samaa kangasta ollaan hypistelty :) Sifonkiset paidat ovat ihania, mutta niiden ompelu on kyllä ärsyttävää.

Mirka kirjoitti...

Kaunis paita :)

Kerran olen itse kokeillut sifongin ompelua, kun yritin tehdä tytölle balettiin kietaisuhametta, semmosta kevyttä ja voi voi, ei tullut mitään! Tilasin sitten uuden balettipuvun yhteydessä ihan liikkeestä... :D