lauantai 14. heinäkuuta 2012

Polka

Rakastin lapsena polkagris-karkkeja. Tätini asui Göteborgissa ja aina kun ajoimme heille pysähdyimme Grännassa jollakin polkkapossu-tehtaalla ja ostimme polkkapossutankoja loppuautomatkaksi järsittäväksi. Lopputulos oli, että sekä vanhempamme, automme että me kolme tyttöä olimme yltä päältä tahmeita. Ja silti vanhempamme ostivat meille joka reissulla noita ihania tahmaisia karkkitankoja.

Tämän kankaan nähdessäni minulle tuli mieleen nuo lapsuuden karkit. Halusin kokeilla Aenon inspiroimana Kuuluisat vintagemekot-kirjasta Jackie-mekkoa. Aenon tavoin olen aina ihaillut tuota eleganttia tyyli-ikonia.

Kangas ei sopinut mekkoon. Tai sopii muttei sellaisenaan. Ylaosasta tuli liian raskas, paksu, tönkkö - sanalla sanoen fiasko. Mutta alaosa oli hyvä, joten nappasin tämän paidan kaavan, jätin hihat pois ja avot.


´Hieman´ vauhdissa hotellin leikki huoneessa. :)Nyt polka-mekko on helppo ´päälle ja menoksi´-vaate. Helmassa kangas ei oikein toimi, jostain syystä kangas tekee helmaan hassuja ´raitoja´. Myöskään vyötärön leikkaussauma ei oikein näytä hyvälle. Johtuen ehkä siitä työstön määrästä, jonka jouduin sen kanssa tekemään purkamisineen ja uudelleen ompeluineen (monikossa molemmat). Olenkin käyttänyt sievää punottua vyötä ruman vyötärösauman peittona. Mutta kaikesta huolimatta mekosta on muodostunut yksi kesän lemppareista.

I used to love polka-candy sticks when I was a kid. This fabric reminded me of them. The first version of this dress was o total fiasco. The pattern didn´t match the fabric. The upperpart of the dress was too heavy and just horrible. But I liked the bottompart so I took the pattern for this shirt and combined it with the hem. And voilá - one of my favourites this summer.  


Kangas: JättiRätti
Kaava: Jackie - Kuuluisat vintagemekot muokattuna.

8 kommenttia:

Nova Melina kirjoitti...

Ihanan pirtsakka. Sopii sulle hyvin. :)

Nunu kirjoitti...

Oi, mäkin muistan polkkakarkit lapsuudesta ja nimen omaan joltain ruotsin/tanskan-matkalta. Mekko on kivan kesäinen ja mukavan näköinen.

Vaahtismonsteri kirjoitti...

Hempeät värit toimii hyvin kun malli ei itse ole ihan väritön. Tällainen maantienvärinen näyttää helposti vaahtokarkilta vaaleanpunaisessa. Täytyypä laittaa tuo Jackie kokeiluun heti kun imetyksestä pääsen.

Vaahtismonsteri kirjoitti...

Siis itse olen maantienvärinen, et sinä;)

Niinu kirjoitti...

Ihana kangas,todella:) Ja mekko näyttää mukavalta päällä! Venyy selkeesti jopa pomppimiseen;)

Ilona kirjoitti...

Mukavan näköinen mekko! Sopii moneen menoon.

Jade kirjoitti...

Nätti! Sekä mekko että nainen :)

Caorann kirjoitti...

On kyllä pirteä ja istuu hyvin sun päälle. :)