maanantai 16. huhtikuuta 2012

Sinistä

Kyllä, ompelen yhä. ;) Harvakseltaan ja ompeluintoa hakien mutta hissukseen ompelen.

Kun näin Suuren käsityölehden 2/2012 numerossa solmumekon - ihastuin. Sellainen oli pakko tehdä.
Olen inhonnut tummansinistä väriä sen jälkeen kun sain lukioikäisenä pitkän tummansinisen kauden jälkeen siitä tarpeekseni. Nyt on ilmeisesti kulunut tarpeeksi aikaa, sillä sininen on hissukseen hiipinyt takaisin vaatekaappiini.

I saw this model in a pattern magazine and I had to make it for myself. I just love the simplicity and the little ´twist´ in the dress. I´ve hated dark blue since I was about 17 when I got fed-up with it. But slowly it´s making its way back to my closet.

En usko, että olisin tajunnut tuota solmun ompelemista ilman ohjetta. Se jäi vielä vähän pimentoon, miten ohjeen mukaan tuo kaula-aukko olisi pitänyt tehdä. Päädyin ompelemaan sen käsin pienillä piilo-ompeleilla.

Ja koska olen vähän liiankin tarkka siitä, että kaiken on sovittava yhteen oli uuteen mekkoon tehtävä korut. Siniset helmet tein jo aikaa sitten ja nyt tein kaveriksi korvikset ja rannekorun.

And ´cause I´m a bit (too) fussy about everything matching I has to make bling to match. 
Rannekorun helmet löytyivät korukurssin pitäjän korulaatikon ´sekalaiset´-osiosta. Ihana sekamelska erilaisia ja erisävyisiä sinisiä helmiä (kerrankin niin sekalainen seurakunta, ettei minua edes haittaa, ettei korussa ole minkäänlaista symmetriaa). Korviksiin laitoin vaihteeksi tuollaiset pidemmät koukut.


Ja tämä kaulakoru sai samalla korvikset kaverikseen.

*********************

Katja Sinulle-blogista  haastoi minua esittelemään tutustumisen arvoisia blogeja, joilla on  alle 200 lukijaa. Lisähaasteena oli, että kirjaan viisi asiaa tai tavaraa, jotka olisivat polttavalla hankinta- tai toteutuslistalla.

1. Kamera. Meillä on ihana pieni Canon Ixus, jonka mieheni joskus voitti golf-kilpailuista. Pienuutensa puolesta kätevä mutta haaveilen digijärkkäristä. Ja vielä kun saisi jonkun opettamaan miten sitten sellaista oppisi käyttämään...

2. Uusi koti. On ollut etsinnässä jo jonkin aikaa, muttei mieluista ole tullut vastaan. Mieheni vähän haaveilee omakotitalon rakentamisesta, mutta minua ajatus hirvittää... Olisihan se ihanaa saada juuri meidän näköinen koti, mutta kaikki se työ ja raha joka siihen uppoaa. Apua!

3. Ompelu/askarteluhuone, joka minulle on jo luvattu heti kun kohta 2. toteutuisi tavalla tai toisella. :)

4. Matka jonnekin. Ihan minne tahansa. Minulla on krooninen matkakuume, joten haluan koko ajan jonnekin. Tällä hetkellä on tosin tiedossa muutamakin kiva reissu. :)

5. Polkupyörä. Ostin uuden viime keväänä kun vanha ihana loistavasti toiminut pyöräni varastettiin talomme pyöräkellarista. Ostin tilalle uuden, mutta se prakailee jo nyt. Vajaan vuoden vanhana. Hmph. Haluaisin ihanan iloisenvärisen coolin pyörän sellaisen retron muttei mamma-pyörän ja siihen ison korin eteen, jotta saisin kaikki kamat kulkemaan mukana. Meillä on yksi auto, jolla mieheni kulkee 150km päivässä työmatkaa, joten me kuljetaan mamma-energialla neitokaisen kanssa. 

Ja tutustumisen arvoisia blogeja tällä kertaa olisivat;

Kotiäidin arkea ja ompeluksia - ihania koruja ja kauniita kuvia sekä aina apua kun ihmettelen korujen tekemisessä jotain.

♥ OLIONA - loistavan tyylikäs ja kekseliäs sekä kaunis blogi.

♥ Porkkanatarha - inspiroivaa ompelusta. 

♥ Kristallinkirkkaat ideat - niitä Nipsulta löytyy. Oli kyse nasevasta tekstistä, kirppislöydöistä, viikon miehistä, ihanista sisustusjutuista tai talon rakentamisesta. 

♥ Pikki Piltti - hauskoja ompeluksia ja iloisia kuvia. 
 
Kaavat: Suuri Käsityölehti 2/12.
Kankaat: JättiRätti.
Tarvikkeet: Blingi.

8 kommenttia:

PikkuHoo kirjoitti...

Kivannäköinen mekko, minä en oo yhjtään hoksannut tuota kaavaa! Mulla on vahva sininen kausi, taisi olla vuonna 2002-2003. Kaikki minun ensimmäisessä omassa asunnossani oli sinistä ja jopa mun silmälasit olivat silloin siniset! En oo vielä lämmennyt uudelleen :D

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Hauskaa! Mulla on Juuri Samainen kaava odottamassa, että Viitsisin ryhtyä ompelemaan itselleni! Olen aikonut tehdä tummanvihreästä trikoosta, jota tuolla kaapissa on odottanut itselle-ompeluksia, niin että vähän samanlaisella klassikkolinjalla menisin minäkin. Näyttää todella hyvältä sinun päälläsi! Oletko tyytyväinen kaavaan, siis että tuliko kivuttomasti samannäköinen kuin mallissa? Minua juuri Unisukka pelotteli Suuren Käsityölehden kaavoista...

Kiitos maininnasta :D ujostuttaa, mutta ilahduttaa.

Merja kirjoitti...

Oih miten ihana mekko. Mä tarttisin just tollasen! Mistä saisin energiaa ommella itselle..

Ikuinen vauvakuume kirjoitti...

Mekko näyttää siltä, että varmaan tulee käyttöä paljon. Siniset helmesi olivat todella tyylikkäät. Kiva blogi - toivottavasti ehdit jatkossakin tehdä käsilläsi.

Susanna kirjoitti...

Ihananmallinen mekko, en kyllä itekään osais ilman ohjetta tehdä tuollaista solmua, jos ohjeenkaan kanssa :) Mulla oli kans sininen kausi joskus, enkä oo voinu sen jälkeen sietää sinistä. Kummasti vaan oon minäki alkanu lämmetä sille uudestaan ja oon ostanu jotain sinisiä vaatteita :) Ihanasti asuun sopivat korut teit myös.

Riikka kirjoitti...

Hieno! Arvaas, nyt muistin, että minulla on tuo mekko leikattuna itselle...ei vaan ole ehtinyt ommella. Kiva nähdä se valmiina.

Kaikula kirjoitti...

Aivan ihana mekko! Olen kovasti etsiskellyt itselleni jotain toteuttamisen arvoista mekkokaavaa, olisi nimittäin ristiäiset viikon päästä... Noh, vielähän ehtisi, jos huomenna saisi heti tuon lehden käsiin. Aivan mahtavia koruja olet tehnyt myös! Todella kauniita!

Saila kirjoitti...

Ihana mekkonen, katselin taannoin töissä samaa kaavaa sillä silmällä, mutta enpä ole saanu aikaseksi ommella mitään. Kauniit myös nuo korut! Sininen on kuulemma "uusi musta". Mulla on ollu myös lukiossa pitkä sininen kausi, jonka jälkeen sitä ei ole kaappeihin eksynytkään. Nyt voisin kyllä lämmetä taas! Mukavaa loppuviikkoa ja toivottavasti haaveet talosta yms. toteutuvat!