keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Tossutellen

Olen ihastellut mm. Marian, Emmin, Inkeliinan ja Sannun tossuja. Nahan ompelu on ollut sellainen mörkö, etten ole uskaltanut kokeilla mutta Marian mahtavan nahkaompelupaketin ja loistavan tossuohjeen rohkaisemana rohkaisin mieleni.
Tämä nahka on vanhempieni kätköistä. Olimme kyläilemässä vanhempieni luona ja kysyin, jos voisin jättää Stellan hoitoon heille siksi aikaa, että kävisin nopeasti läheisessä kangaskaupassa katsomassa, jos siellä olisi nahkaa jota olin siellä edellisellä kerralla nähnyt. Isäni sanoi; "hetkinen" ja tuli pian kädessään ihanan pehmeä nahkapala. Se oli jäänyt yli pianotuolin päällystämisprojektista 20vuotta sitten. Loistavaa, että vanhempani ovat samanlaisia hamstereita kuin minäkin. Mistäköhän olen sen perinyt...?
 
Nämä tein jo ennen joulua Stellalle testinä. En löytänyt nahkaa tarpeeksi, jotta olisin saanut koko tossut nahasta, joten nämä ovat keinonahkaa mutta pohja ja koristeet ovat nahkaa. Nämä ovat koti-"ottus".  
Stella kääntää sanoja; varsinkin s:ät menevät sanan loppuun. Joten neidin juttelu on melkoisen hauskan kuuloista. Eräs pieni mies sai joululahjaksi tälläiset.Hieman vaudikkaita kuvia. Näissä näkyy myös Stellan kotitossut käytössä.

Näissä on vähän turhan paljon kasvuvaraa mutta nopeasti tuon tylleröisen jalka kasvaa. :)Näihin jää koukkuun. Koko ajan tulee uusia ideoita ja nahan metsästys pyörii mielessä jatkuvasti.

Mutta kuinka monet tossut 2-vuotias oikein tarvitsee? Niin, voishan sitä tehdä reissureppuun omat, mamin luo omat, fammun luo omat, dagikseen varatossut....

I´m so into these leather slippers. I was first a little frightened to try and sew these cause I thought that sewing leather would be difficult. It has its own little tricks but it wasn´t as complicated as I thought. I find myself planning new slippers for Stella all the time. But really - how many slippers does a 2 year old need? 

Nahka; jemmoista sekä tossujen pohjan nahka vanhasta nahkatakista, koristeisiin käytetyt nahkapalat Toppolino.
Kaava; Marian ateljee sekä ennen joulua tehdyt tossut  Ohelene.

9 kommenttia:

Manda kirjoitti...

Hienoja tossuja, varsinkin kukkakoriste on upea! Minä olen myös ihastellut, mutta en ole uskaltanut kokeilla.

Taija kirjoitti...

Ihania tossuja! Näitä haluaisin minäkin kokeilla, mutta en ole saanut metsästettyä (siis löytänyt :-DD) mistään sopivaa nahkaa. Täytyy kai alkaa etsimään netin kautta...

PikkuHoo kirjoitti...

Tossuja on kiva tehdä! Oiskin kiva kun saisi jostain värillistä nahkaa tai mokkaa. Minulla nuo nahkat ovat tummia, vähän tylsiä siis. Kaikki tekemäsi ovat kivoja :)

-Anni- kirjoitti...

Oi miten ihania tossuja!!

Heidi kirjoitti...

Kivoja tossuja! Itsekin kokeilin samalla ohjeella tehdä tossut ja yllätyin todella miten helpot ja nopeat ne on tehdä. Ja juu koukkuun niihin jää:)
Itse olen metsästellyt kirppiksiltä erilaisia nahkavaatteita joista saa nahkaa hyvin uusiokäyttöön. Tosin meilläkin suuren pelastuksen teki anoppilan hamsterivarasto;)
Kivoja käsitöitä muutenkin teet. Tervetuloa seuraamaan myös pikkuhiljaa aloittelevaa blogiani;)

Ansku kirjoitti...

Onpa hienoja tossuja! Ja noin monetkin vielä :) Pitää kyllä joskus kokeilla jos vain löytyisi sopivaa nahkaa jostain..

Tanja kirjoitti...

Todella ihania tossukaisia!

~Maria~ kirjoitti...

Hienoja!

Mä en ole vielä tuohon hurahtanut. ;)

Susanna kirjoitti...

Ihania kaikki tossut!