tiistai 5. huhtikuuta 2011

Helmeilyä.... (ja Hjälp!)

Olen ihastellut Sannun koruja. Olen sellainen, että jos hurahdan johonkin hurahdan yleensä täysillä. Koruiluun en ole uskaltanut hurahtaa, vaikka sisareni ja äitini kanssa tulimmekin taannoisilla käsityömessuilla siihen lopputulokseen, että ehkä kannattaisi niin koruhullut saisivat juuri sellaisia koruja kuin mistä haaveilevat. Mutta annoin silti pikkusormen... 


Ihan mun väriset. Tosin näistä tuli hieman liian lyhyet tai hieman liian pitkät.
Kuvaaminen sateisena päivänä on ihan toivotonta. Anteeksi kuvien synkkyys.
Työkaverini oli saanut oppilaaltaan hauskan avainnauhan ja olihan sellainen tehtävä myös itselle.  Ensimmäisestä versiosta tuli liian lyhyt, joten Stella sai itselleen korun.

I decided I have to try to make these lovely pearls. I ended up making a key chain for my work keys as well. 
The next project is on the sofa (in the background). The problem is even though I had a big ball of that ´yarn´ it wasn´t enough. Now I can´t decide should I undo the last few layers or try to find more material (which probably wouldn´t be the same colour).


Ja se osuus Hjälp!
Kuvassa näkyy taustalla tämän hetkinen projektini. Kyllästyin kuderöykkiöön, joka oli jatkuvasti solmussa. Joten päätin keriä kuteesta kerän. Mutta en osannut arvata millaisen riemun 2-vuotias voi saada jättimäisestä ´lankakerästä´.  :0 
Ja nyt tuskailen miten ratkaisen seuraavan ongelman; trikookudetta oli juuri sen verran vähän, etten saakaan mattoa valmiiksi. Ja harmillisinta on se, että matosta puuttuu vain neljäsosa reunan ´pitseistä´. Kannattaako lähteä purkamaan viimeiset kerrokset vai ostanko tai leikkaanko kudetta lisää mutta otan riskin, ettei väri ole sama? Maton virkkaaminen on ollut kivaa, mutta paljon työläämpää kuin osasin arvata.Joten siksi purkaminen ei houkuttelisi...

Lopuksi; 
Kiitos  
aivan valtavasti ihanista kommenteistanne. 
Olen ihan otettu.

9 kommenttia:

piipadoo kirjoitti...

Ihania koruja! Minäkin olen samaisia ihaillut, mutta en taida uskaltaa... ;)

Ja matto vaikuttaa todella kauniilta, harmi, että kude ei riittänyt.
Voisithan tehdä/hankkia kudetta lisää ja kokeilla osuuko väri ja mikäli ei, sitten purat ja teet pienemmän. Minäkin yllätyin kuteen virkkaamisen rankkuudesta, hartiat huusivat hoosiannaa kauan!

-Piia

PikkuHoo kirjoitti...

Kauniin näköisiä koruja! Tuollainen avainnauha olis kiva! Mitä helmiä oot käyttänyt, ihan puuhelmiäkö?

Ilona kirjoitti...

Jos olet ostanut Jätti-Rätistä, saattaa samaa väriä hyvinkin löytyä vielä lisää. Jos ihan samaa ei löydy, niin osta sitä, mikä on lähimpänä oikeaa sävyä ja värjää matto tekstiilivärillä. Kuteethan ovat puuvillaa, joten onnistuu. Sillä saat tasoitettua mahdollista sävyeroa.

Ilona kirjoitti...

Ja hei, ihania koruja:) Ja mattokin näyttää tosi hienolta!! Mistä ohje vai onko ihan oma?

Ansku kirjoitti...

En ole hetkeen käynyt ja voi mitä ihanuuksia! Niin ihanat nukenpeitot ja miten suloisia herkkuja olet tehnyt! :) Kauniilta näyttää myös helmet.

Mirka kirjoitti...

Kivoja koruja :) Mie haluisin semmosia isoja puuhelmikoruja. Ei vaan mistään ole sattunu kohille edullisia puuhelmiä.

Aivan ihana matto siulla tekeillä! Neuvoja en osaa kyllä antaa :( Mielessä ollut tuo(kin) homma (virkkaus kuteilla) mutta en ole vielä edennyt pätkääkään!

Koo kirjoitti...

Itsekkin haaveilen virkatusta matosta mutta niskat on jo valmiiksi niin jumissa, etten taida uskaltaa...

Voisko tuota maton reunan ohjetta pelkistää sen verran, että kude riittää?

Sannu kirjoitti...

Kivoja olet tehnyt!

Mää jättäisin maton kesken, eli purkaisin osan pois. Paitsi, jos saat saman väristä kudetta lisää. Ei tartte olla kuin ihan pieni väriero ja että se pistää silmään, ainakin ittellä ja harmittaa enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Mä purkaisin myös yhden kerroksen pois.. Komppaan Sannua, värierot näkyy yllättävän hyvin valmiissa matossa!