keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Vuosi sitten...

...minusta tuli pienen tytön äiti.

Kuvassa neiti on kummitätinsä sylissä.
Ja tänään neiti poseerasi kameralle 1-vuotis synttäreiden kunniaksi näin...

 Nyt ymmärrän ajan kulua kun on oma lapsi ja ajan kulun näkee! Hui! :)

Mietin, että minkä lakin neidille laittaisi päähän kun lämpömittari näytti -22 astetta ja oli pakko päästä vähän haukkaamaan happea. Kunnes muistin lokakuun lopulla huovutuskurssilla huovuttamani nalle-hatun. Näitä pakkasiahan olin odotellut tämän hatun käyttöön oton kanssa.  

Vähän on hatussa vielä kasvunvaraa eikä viimeistä kylmä-kuuma huuhtelua tehty lainkaan, jotta kasvunvaraa saisi tarvittaessa muokkaamalla.

Uusi saumurini oli kaverini tasan tyttöjen lepakkopaitojen ajan. Eilen otin koneen esille ja intoa puhkuen ryhdyin toimeen. Ompelin koe tilkun ja kaikki meni hyvin. Otin tunikan palaset esille ja - hyppytikkiä. Tarkistin langat moneen otteeseen ja hyppytikkiä. Langoitin uudelleen varmuuden vuoksi ja hyppytikkiä. Koko päivän taistelin koneen kanssa tuloksetta kunnes illalla sain itku-raivarit (kyllä -kolmekymppinen kypsä minä) ja kone meinasi aikuisten oikeasti lentää kaaressa ikkunasta ulos. Olin päättänyt saada tunikan valmiiksi, joten tartuin ompelukoneeseen. Valmista tuli.

 
Olen tyytyväinen lopputulokseen vaikka tunikan teko oli eräs käsityöharrastukseni traumaattisimmista pitkään aikaan. Ehkä suivaantuneena kaikista vastoinkäymisistä lopputulos on siisti ja onnistunut! :)
Halusin yhdistää violettiin satiininauhaan vaaleanpunaista pitsinauhaa, jota olen mallaillut jo moneen projektiin, muttei se oikein ole sopinut mihinkään. Mutta se ei käynytkään ihan noin vain. Lopulta keksin laittaa kaksipuolista liimakangasta, jolla kiinnitin ensin nauhat toisiinsa ja sitten kankaaseen. Seuraavaksi täytyy löytää oikean sävyistä violettia trikoota, joista tunikaan saisi legginsit. Ai niin, se kankaiden ostolakko. Eikö tämä ole juuri sellainen tilanne, että saisi tehdä poikkeuksen...?
Kaava; Teekannu-tunika Ottobre 4/07 muokattuna.
Kangas; Nanson trikoo Virpakasta, violetti resori Myllymuksut.

13 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Onnea vuoden ikäiselle tytön tyllerölle :)Aika menee lapsen kanssa kyllä niin hirmusta vauhtia ettei perässä pysy.

Edellisen postauksen joululahjat olki ihania, olit tehnyt vaikka mitä! Minkä merkkisen saumurin ostit?

Nalle-hattu näyttää ihanalta ja uusi tunikan on varmasti ihana neidin päällä. satiininauha pitseineen on kiva lisä!

Sani kirjoitti...

Nätti tunika tuli!

Kuulostipa tutulta tuo saumurin kanssa raivoaminen. Minulla on ajoittain äitini saumuri lainassa (itse omistan vain tav. ompelukoneen) ja jokakerta kun esim langat vaihtaa se on taistelua että toimii, vanha kone, kaipais jo kunnon huollon, mut siis tääl kans raivottu tosi aikuismaisesti koneelle XD.

Paljon onnea 1-vuotiaalle!

Annika kirjoitti...

Onnea Onnea 1-vuotiaalle!! :) Niin se aika rientää, onneksi itse ei ollenkaan vanhene..

Aivan ihana tunika! Tosi hyvä idea tuo liimakankaan käyttö, pitääpä laittaa muistiin :)

Mitäköhän se sinun saumuri kiukuttelee? Vaikka eipä siinä kummoista vikaa tarvitse olla että tulee hyppytikkiä, säädöissä tai sitten joku lanka ei ole siellä missä pitäisi. (Joskus itsekkin raivarit saaneena :D )

Satu kirjoitti...

Onnea hurjasti 1-vuotiaalle! Niin se aika rientää...lapsissa sen huomaa, onneksi itse ei vanhene enää samaa vauhtia;)
Todella söpön tunikan olet taas tehnyt! Joskus valmistuu SISULLA ja toisinaan taas vähän helpommin!

Inkeliina kirjoitti...

Onnea 1-vuotiaalle!

Ja kiitos tuosta satiininauha vinkistä, itsekin olen sitä välillä pohtinut että miten sitä voisi kiinnittää, kun sitä metritolkulla on kaapissa.

Mulla tulee helposti hyppytikkiä/langat katkeilee jos neulat on tylsistyneet.

Riikka kirjoitti...

Harmi tuo saumurihomma, oon samanlainen jos joku ei toimi. Periksi ei voi antaa, mut raivari saattaa kyllä tulla...

Onnea pienelle! Meillä on 1v4kk ja vauva edelleen. Ensimmäinen lapsi oli iso ja 1-vuotiaana, niin se muuttuu, oma suhtautuminen.

Ilona kirjoitti...

Onnea 1-vuotiaalle! Meillä juuri esikoinen täytti 4 vuotta 5.1. ja miehen kanssa ihmeteltiin mihin se aika on mennyt....

Kokeilepa tosiaan vaihtaa saumuriin neulat. Mikäli siis olet langat jo moneen kertaan tarkistanut. Mulla just oma saumuri teki hyppytikkiä paksussa kankaassa kun olin unohtanut 80 trikooneulat koneeseen. Luulin neulojen vahingoittuneen, mutta kun kokeilin ohuemman kankaan kanssa, toimivat ihan mainiosti....

Tosi kaunis tunika tuli vaivasta huolimatta. Onko tuo kangas ihan puuvillaa vai trikoota?

PaaPii kirjoitti...

Hauska nalle-lakki ja ihana tunika. Ompelukoneet ja saumurit saavat joskus käyttäytymään aika ei aikuismaisesti :D
Mutta mukavaa sitten kun ei annakkaan periksi vaan ompelee valmiiksi ja lopputuloksesta tulee iihana!

Onnea 1-vuotiaalle!

Emmi kirjoitti...

Oikein paljon onnea tytölle!! Kaunis paita :)

Heidi kirjoitti...

Paljon onnea pienelle neidille! Aika kuluu kyllä tosi nopeasti, oma tyttö 2kk vanha ja kasvanut jo aivan hirveästi. Minäkin saan taistella oman saumurini kanssa, miksei se vaan voi toimia niin kuin pitäisi? Menee kyllä motivaatio ompeluun, kun saa sen kanssa tapella, ehkä siksi teenkin paljon hommia puikoilla...

LAPINKA kirjoitti...

Ekaa kertaa kylässä täällä sinun blogissasi.. Ja täällähän on vaikka mitä kivaa!! :) Niin ja onnea 1-vuotiaalle :)

Hiipu kirjoitti...

Onnea pienelle! Eikös ole ihana ikä tuollainen 1-v? Meillä ainakin nautiskellaan, kun touhua ja ihmeteltävää riittää, mutta oma tahto ja uhma ei vielä ole huipussaan.

Hyvin sain täältä saumurin tikkiasiaan vinkkejä. Jos oikein muistan, mutta on joku vastaava ongelma tuolla yläkerrassa odottamassa. Muistelen, että ennen joulua en saanut saumurin tikistä millään hyvää. Mahtaisiko johtua sitten vaikka tylsistä neuloista...

Laura kirjoitti...

Heippa Noora,

Nean suosituksesta olen syksyn aikana käynyt vilkuilemassa sun tekosia :D Niitä on hauska seurata, teet söpöjä vaatteita. Onnea myös pieni Stellanen!

t: Laura