maanantai 4. tammikuuta 2010

Uusi vuosi uudet kujeet

Nyt on joulun pyhät juhlittu ja uusi vuosi otettu vastaan. Annoin itselleni todella tarpeellisen joululahjan ja vaihdoin käytetyn saumurini uuteen! Joulun aika oli niin kiireistä, etten ehtinyt juurikaan ompelemaan mitään ja nyt sormet syhyävätkin jo toden teolla.
Paljastellaan ensin mitä tämä tonttunen ahkeroi ennen joulua.

Kummityttö sai hello kitty tunikan velourista. Neidin äiti toivoi tytölle jotain käyttövaatetta ja neiti 4v:llä on se vaihe, että kaikki kimalle-hörhelö-vaaleanpunainen-hellokitty-tyttö jutut ovat in.  Tunika oli sekä äidille että tyttärelle mieluinen. Tunika on niin pitkä, että siitä tuli jo mekko enkä ole ihan tyytyväinen hello kitty-aplikaatioon.

Mamma kaverit saivat käytännölliset ´joulukortit´. Ihania näperrettäviä, joissa saa kikkailla. :)

Neuvolakorttien kannet tein näillä mahtavilla ohjeilla. Kiitokset!

Kummilapset saivat nimikoidut pyyhkeet. Nämä tein työväenopiston ompelukurssilla kirjovalla ompelukoneella.Sukulaistyttö sai myös tunika-mekon. Kangas on aivan ihanaa Hilcon pehmeää velouria. Yritin saada kangasta lisää mutta se oli myyty loppuun. :(

 
Taskuissa kikkailin hieman. Toiseen tuli aplikoitu sydän ja toiseen ompelin kuminauhan yläreunaan. Siitä ei ihan tullut sellaista kun olin suunnitellut mutta ihan hauska näinkin.

9- ja 11-vuotiaat sukulaistytöt toivoivat lepakkopaitoja.

 Ne valmistuivat 23.päivä noin kello 23.30. Mutta ehdin! Tein mahdollisimman simppelit ilman koristeita kuten oli toivottu. Sormet syhysivät aplikoida tai koristella jotain mutta sain hillittyä itseni.

Oli jännittävää ommella muille kuin omalle tirriäiselle. Koon, mallin ja kankaan valinta ja hahmottaminen on vaikeaa kun yritää miettiä lahjan saajaa! Olin jouluaattona kuin kissa pistoksissa kun odotin miten lahjat otetaan vastaan. Kaikki olivat tyytyväisiä ja minä sain huokaista helpotuksesta. :)

Kaavat: Tunika-mekot Juju-erilainen lastenvaatekirja, lepakko paidat SuuriKäsityölehti 11-12/07.
Kankaat: Vaaleanpunaraidallinen velour Eurokangas, Raidallinen velour Hilco, musta ja pinkki lycratrikoo Eurokangas, kukalliset puuvillat Tilda, puisto-, norsu- ja geisha-kankaat Peikonpoika.

6 kommenttia:

Hipsu kirjoitti...

Onpas ihania lahjoja läheisille!!

Anis kirjoitti...

Aivan ihania lahjoja, varsinkin tykkään noista neuvolakorttien kansista.
Kummityttösi on varmasti ihastunut tunikaan! Minusta aplikaatio näyttää oikein siistiltä :)

Mirka kirjoitti...

Ihania lahjoja!!Ja tosi hyvin tuo Hello Kitty onnistunut, vaikka ite mietit muuta! Samoten kiva yksityiskohta nuo eriparitaskut. Ja voih, kirjova kone ois kyllä ihan kotikäytössäkin aika jees...

Mie tein kans aika paljon ite lahjoja, mutta jotenkin jäi fiilis, että "nää on vaan itetehtyjä, plääh...". No ei kaikilta, mutta osalta oli selvästi aistittavissa se. Kyllä, pahoitin mieleni. Mutta onneksi jotkut olivat aidosti mielissään :)

KIITOS tuosta neuvolakorttikansilinkistä!!!! Mie oon pitkään noita miettiny, ja ei varmasti ole vaikeat tehdä, mutta nyt kun on hyvä ohje, ei tarvi ajatella niin paljon :-D

Ansku kirjoitti...

Ihania lahjoja olet tehnyt :) Minustakin tuo Hello Kitty näyttää oikein hyvältä. Ihania kankaita noissa neuvolakorteissa!

Iikkis kirjoitti...

Kauniita lahjoja tosiaan oot tehnyt, varmasti lämmittänyt lahjansaajien mieltä! Ja ihana idea pistää nappeja koristeeksi noihin kansiin. =)

Jade kirjoitti...

Hello kitty näyttää tosi onnistuneelta, katoin ensin että onpas nätisti onnistunut ja sitten luin että sun mielestä se meni vähän huonosti..:) Olisi hauska nähdä noi lepakkopaidat päällä niin näkis miten istuu ku ne on niin hauskan malliset:)