perjantai 27. maaliskuuta 2015

Silkkiä sekä raitaa

Äitini pyysi viime talvena minua neulomaan hänelle palmikkopipon. Neuloin, mutta siitä tuli liian kutittavainen, joten lupasin ommella siihen jotakin kangasta niin, ettei se kutittaisi. No, talvi meni asia unohtui, kunnes syksyllä ilmojen viiletessä äitini kyseli piponsa perään. Eikä pipoa löydy mistään. Olen siis käsittämättömän taitava kadottamaan tavaroita. Eikä kotimme ole edes suuri...

A year ago my mum asked me if I´d knit her a beanie. I did. But I managed to lose the beanie some where in our flat. I just can´t find it anywhere! 

No, eipä siinä auttanut kuin aloittaa alusta. Löysin aivan ihanaa lankaa, jossa on silkkiä joukossa.

So this winter I decided to knit a new one for her. I found a luxurious silk yarn with silk in it.  

Lanka: Onion Tussah silk.
Malli: omasta päästä. puikot 3,5. 


Malli on äiitni pyynnöstä istuva ja siinä on kapeampia ja leveämpiä palmikoita.
Turkistupsun isäni oli joskus löyänyt jostain ja sitä on hillottu pipoa varten. Nyt se pääsi vihdoin paikoilleen. 

The model is quite fitting and it has two kinds of cables. 


Itselleni halusin simppelin, musta-valkoisen pipon. Päädyin tekemään kapeita raitoja, kun muistin tämän pipon pinterestistäni. 

For myself I wanted a simple black and white beanie. I ended up making narrow stripes inspired by this beanie.


Ja sellainen siitä tuli; yksinkertainen, nätti ja juuri sopiva. Ehkä olisi pitänyt tehdä ensimmäinen kerros nurjaa, jotta tuo reuna ei käytössä lähtisi rullaantumaan. 

And so it is; simple, pretty and just right. I maybe should of knitted a row of purl stiches the first row to prevent the edge from curling. Olen miettinyt miten noihin neulottuhin vaatteisiin ja asusteisiin saisi oman ´tuotemerkin´. Pipon väriä mallattiin äitini ihaniin nahkasaappaisiin, josta keksin, että merkki voisi olla nahkainen. Muistin nämä. Meistit hellalle kuumenemaan ja painelemaan sopivan napakkaan nahkaan Cutie-tekstiä ja tähtiä. Toimii. Lisäksi näistä tuli hurjan kauniita.

I´ve been wanting a label for my knitted handicrafts. I realized I could make them from leather by punching them with a heated die. And it worked. They are just perfect! 7 kommenttia:

Pirjo kirjoitti...

Kivoja pipoja. Upeaa, että olet kehittänyt brändin eli tuotemerkin siinä nahkäliuskamuodossa. Hyvä, hyvä!

Annika kirjoitti...

Ihanat pipot!

Ja vau, nuo merkit on upeat! Tuollaisista merkeistä oon itsekin haaveillut, mutta en oo keksinyt miten nahalle saisi tehtyä siististi tekstit tai jonkun kuvion... Mistä sä oot nuo sun välineesi hankkinut? Olis mahtavaa saada vaikka tutoriaalia noiden merkkien teosta...? :)

NorppaStiina kirjoitti...

Olen ostanut nuo meistit Clas Ohlsonilta. Voisin katsoa, jos saan tutoriaalin tehtyä. Kiitos ideasta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ensinnäkin ihana blogi sinulla.
Luen kyllä, mutta valitettavasti kommenttien jättö aina jää...mutta nyt oli pakko kommentoida, kun olen tällainen myssy& nahkafani!
Aivan mahtavat myssyt ja nahka tagit!
Multa löytyy kyllä nuo tarvikkeet, mutta miten niitä käyttää on iso kysymys.
Apua siis tarvittaisiin :-)

Aurinkoista pääsiäisen jatkoa! / Mrs.L

-Jaana- kirjoitti...

Aivan mahtavia noi nahkamerkit! Juuri jokin aika sitten pähkäilin kuopukselle uuden pipon ostettuani, jossa oli nahkainen merkki, että sellaisia olisi ihana käyttää itsekin omissa töissä. Tosi kauniit ja tyylikkäät olet tehnyt!

Arkinen kirjoitti...

Oon haaveillu sukista, joissa olis nahkamerkki, mutta en ole keksinyt miten toteuttaa merkin. Minulla ei ole tuollaisia millä painaa, mutta mahtaiskohan kolvaaminen onnistua? :D Kokeilen ainakin. Aivan upeita nämä tekemäsi pipot ja merkit. Ihailen!!

Susanna kirjoitti...

Vautsi miten tyylikkäät nahkaiset merkit! Mahtava idea!