sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Keltainen hattara

Neiti toivoi mekon. Keltaisen synttärimekon, missä olisi paljon ´balleriina-kangasta´. No, äitihän hetken pähkäili, että mitenkäs sen sitten toteuttaisi. Reissu Eurokankaaseen ja neiti valitsi itselleen kankaat, äiti kaivoi kaapista jonkun mekon kaavan vähän malliksi (tuohon yläosaan) ja alkoi väkertämään. 
Tuota tylliä oli jonkin verran, kun kerroksia on kaksi päällekäin ja poimuttaminen olikin kirosana vielä pitkään mekon valmistumisen jälkeen. 

Little Miss wanted a birthday-dress. A yellow with a lot of ballerina fabric. Well, mommy thought about it a few days after our trip to the local fabricstore where she found yellow tulle and white taffeta.
  

Kankaat: Huntutylli sekä tafti Eurokangas.
Kaava: Sovellus. 


Selässä on keltainen pitsivetoketju tuomassa vähän ideaa mekon takaosaan. Tilasimme ystäväni kanssa noita pitsivetskareita ison kasan Etsystä (kaikissa sateenkaaren väreissä), mutten hölmö raaski käyttää niitä.... No, ehkä nyt rohkaisen mieleni, sillä vetoketju oli helppo ommella ja tuli kaunis lopputulos helposti.
Tuohon etuosaan tein pienen rintakorun tyllistä ja helmestä. Yksinkertainen, mutta tuo sen pienen ´jujun´ tuohon etuosaan, jonka se mielestäni kaipasi. 

There´s a lace zipper in the back to bring a little something to the back part of the dress. 

Prinsessa valtakunnassaan. ♥


9 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Juuri niin ihastuttava kuin pieni prinsessa vain voi haluta. Tyllissä vikana on tosiaankin vain se ompeluvaihe, joka ei ole se miellyttävin mahdollinen. Harmi että me isommat tytöt emme näytä ollenkaan niin suloisilta tyllimekoissa. Tai ehkä pitäisi kokeilla;)

Satu kirjoitti...

Kerrassaan ihastuttava prinsessamekko ja väri aivan loistava! Suunnittelin juuri omaan mekkooni tylliä helmaan kohottajaksi, mutta onkohan se ollenkaan soveliasta yli nelikymppiselle ;)

Pizzicato kirjoitti...

Tyllin poimuttaminen on kyllä tosi ärsyttävää hommaa. Mutta kyllä kannatti nähdä se vaiva, kun tuli näin ihana prinsessamekko. Ihana väriyhdistelmä tuo valkoinen ja keltainen! :)

Pirjo kirjoitti...

Söötti, voi miten söötti! Sun pitäisi Noora brändätä nämä nimiisi ja ottaa yhteys johonkin valmistajaan.

Krista kirjoitti...

Vaiva on kannattanut, on niin tyytyväisen näköinen tyttö siellä :) Mekko on kaunis, minäkin tykkään väriyhdistelmästä paljon.

Mirka kirjoitti...

VAU!! Niiiiiin täydellinen pikkuneidille :) Upea! Ja ihanan erilainen perinteisiin vaaleanpunaisiin unelmiin verrattuna :)

Ilona kirjoitti...

Ihana!!! Ja tuo keltainen on niin raikas!

Susu kirjoitti...

Hurmaavan pirteä mekko. Oma tyttönikin kertoo lempivärikseen keltaisen :)

Lepäävä esteetikko kirjoitti...

Mahtava prinsessamekko! Viisivuotias tyttäreni potee taas prinsessamekon puutetta, hän ilahtuisi tällaisesta suunnattomasti :)
Vähän myöhässä kommentoin omassa osoitteessani viestiäsi, joten tulin vielä tännekin kiittelemään. On hienoa seurata blogiasi, koska teet kaikenlaista prinsessamekoista omiin vaatteisiisi, nukenvaatteisiin ja kutistemuovikoruihin saakka. Kaikki juttuja, joita itsekin haluaisin jaksaa ja osata ja siis... edes jaksaa.
Minusta on kivaa seurata blogia, jossa on kyläillyt pitkään. On hauskaa, kun tekijästä muodostuu vähitellen yhä monipuolisempi kuva käsitöiden kautta. Hyvää jatkoa blogillesi!