keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Ankkuri

Näin ihanan ankkuripaidan PinterestissäAlkuperäisestä blogipostauksesta löytyi myös tulostettava ankkurisabluuna, kaapista kangasta ja kangasväriä - suunnitelma oli selvä. Vanhalla lempparipaidan kaavalla mentiin, koska mielestäni venepääntie oli ainoa oikea valinta tähän paitaan.

I found a lovely anchor shirt on Pinterest. Cause the original blog post had a printable pattern for the anchor, fabric paint and fabric from the cupboard the plan was clear. 

 Kaava: Suuri käsityölehti 8/09.
Kangas; Eurokangas.

Ihan ilman kommervenkkejä ei sujunut tämä(kään) projekti. Käytin painamiseen kontaktimuovia, joka oli ilmeisesti mennyt vanhaksi. Kun poistin kontaktimuovin painamisen jälkeen kankaalta jäivät liimat kankaan pintaan. Paniikki iski. Facebookissa kyselin vinkkejä liiman poistamiseen ilman, että painoväri lähtisi pois. 
Vinkkejä tuli ja muutamaa kokeilinkin, mutta homma oli niin järjetöntä (saada pienen pienistä väleistä liima pois mm. pumpulipuikolla), että luovutin ja laitoin paidan pesuun sormet ristissä. Ekassa pesussa lähti suurin osa liimasta pois ja seuraavassa pesussa lähestulkoon kaikki loput.

Paita voisi olla tiukenpikin, mutta menee noinkin. Toisaalta, jos paita olisi slimmimpi, kuvio repeilisi varmasti vieläkin enemmän. Käytin EMOn peittovalkoista, joka toimi muuten hyvin, mutta lopputulos tosiaan repeilee. Ja ihan tasainen ei painopinnasta tullut.

The print isn´t perfect and the shirt could be a bit tighter, but if it was the print would crack even more. So I´ll rather take the comfy shirt that isn´t that form fitted that the crackling print. 

6 kommenttia:

Nipsu kirjoitti...

Tykkään!!!
Ihan mielettömän kiva ja ihan sun näköinen :)

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Kauniin muotoinen paita! Tosin itselläni alkaa tähän aikaan syksystä olla aina niin vilu, että vajaamittaiset hihat joutuu jättämään suosiolla kevääseen...

Lammis kirjoitti...

Kiva tästäkin tuli. En itse vielä uskaltanut/kokeillut mitään sabluunalla tehdä, vaikka mieli tekisi

HeiDu kirjoitti...

WAU! Mielettömän hieno ja siististi tehty. Aivan kuin kaupasta ostettu (hyvällä tavalla).

Hanna / Marakantti kirjoitti...

Onneksi sait liimat pois. Upea pusero taas. Sopii nätisti sulle :)

Nuksu kirjoitti...

Hieno paita! Mullaki on päässä pitkään kummitellu sininen paita ankkurilla,pitäisköhän tarttua toimeen :)