lauantai 9. helmikuuta 2013

Valaisin

Saimme opinnoissani tehtäväksi suunnitella ja valmistaa led-valaisimen. Ryhmässä aika moni teki kranssin, johon ujutti ledinsä, muutama teki seinävalaisimen. Muistin nähneeni ihanan kuvan Pinterestissä, jonka halusin toteuttaa.

I´m studying and one of our projects was to design and build a lamp. A year ago I wouldn´t of thught I´d be able to do something like this. But unbelievably it´s finished and I´m really pleased with the result. And the amount of things I´ve learnt is incredible!

Tekniikat olivat kaikki minulle täysin uusia ja mietin sähkötekniikan luokassa, että jos tämä onnistuu ja valot palavat, niin olen ansainnut ison palan suklaata, niin epätoivoiselta homma välillä vaikutti. Riemuitsimme toistemme puolesta, kun joku sai työnsä siihen vaiheeseen, että pääsi koittamaan toimiiko valot ja ne toimivat. Hassua oli se, että helpointa oli tehdä valaisimen runko. Vielä vuosi sitten, en olisi uskonut sanovani noin. :) En tosin olisi uskonut rakentavani omin pikku kätösin pienistä ledeistä, sähköjohdosta sekä kutistesukasta (jonka olemassaolosta en ollut kuullutkaan) sarjaan kytketyn valosarjan, jonka virtalähteenä on vanha kännykän laturi.


 Kuvat ovat aika kamalia. Pimeässä olohuoneessa otetut kuvat eivät juurikaan parantuneet edes kuvankäsittelyllä. 


 
 Aikas tyytyväinen olen valaisimeeni. Ledien teho on uskomaton ja ledit valaisevat etupuolen lisäksi myös valaisimen takaa, josta tulee kyllä kiva efekti, vaikken sitä ihan näin ollut suunnitellutkaan. Valaisin on siis tarkoitus ripustaa seinälle. Tällä hetkellä ihailemme sitä olohuoneen lipaston päällä, koska en ole oikein keksinyt sille vielä parempaa paikkaa.

11 kommenttia:

Mieli kirjoitti...

Todella kaunis ja herkkä :)

Susu kirjoitti...

Kaunis kuva. Tuohan on samalla taulu!

Anni kirjoitti...

Onpa kiva, kaikkea hauskaa pääsetkin kokeilemaan! :) Tuo on varmasti upea seinällä!

Manda kirjoitti...

Hieno!

Ilona kirjoitti...

Hieno!!!

Elisa kirjoitti...

Oi, upea!! Mitä opiskelet? Mulla on jotenkin mennyt ohi, jos olet kertonut... Varmasti ainakin mukavat opinnot kun on tuollaisia tehtäviä!

Jenny kirjoitti...

Wau! :)

Sulle olisi tunnustus mun blogissa:
http://jennynkeskeneraiset.blogspot.fi/

Kirsi kirjoitti...

Ihan mielettömän ihana tuo kuvio. Piirsitkö sen itse muistikuvan perusteella vai jäljensitkö suoraan valmiista kuvasta? Mua alkoi ihan hirveesti himottaa tuollainen kangas . Jos kuva on sun oma, tarjoa sitä johonkin kangaskauppaan (ainakin Nappinja on haku päällä ja Verson puodissa kisa) tai lataa Spoonfloweriin, pliis!

NorppaStiina kirjoitti...

Vaahtimonsteri; Ihan itse piirsin. Pinterestissä olen näitä samanlaisia ihaillut. Tää kuvio jotenkin kiehtoo mua... :) Hui! Olipa ehdotus. En tiedä osaisinko...

PikkuHoo kirjoitti...

Siis apua aivan mahtava!

Kirsi kirjoitti...

Ei siinä mitään, yks vaihtoehto on ottaa valokuva valaisimesta, rajata siitä pelkkä kuvio kuvaksi ja esim. Gimpillä on helppo poistaa siitä värit, jolloin tulee digitaalisestikin mustavalkoinen. Spoonflowerin kuvankäsittelyohjelma on tosi simppeli ja sillä saat ainakin helposti katsottua miltä näyttäisi kankaana jossa kuvio toistuu. Itse koin parhaaksi ladata kuva sinne mahd. suurena png-muodossa. Kuvion kokoa on siellä helppo pienentää.