keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Settiä dagikseen

Stella on ottanut varsinaisen kasvupyrähdyksen kesän aikana. Dagiksessakin tädit sanoivat, että kesä ja aurinko ovat tehneet tehtävänsä ja lapset olivat kasvaneet valtavasti. Varsinkin housut ovat toinen toisensa jälkeen osoittautuneet liian lyhyiksi. Lisäksi dagiksesta tuli toive, että Stellalla olisi housuja, joissa ei olisi nappeja ja vetskareita, jotta hän saisi ne helposti itse alas vessahädän koittaessa. Joten ajattelin tehdä muutamat housut. No, sain housut tehtyä mutta tuli paidat ´kaupan päälle´. 

Meidän eräs viimeisen vuoden lempivaatteista on ollut vakosametti mekko/tunika, jonka ostin kauan sitten Lindexin alennusmyynnistä. Piirsin kaavat ja muokkailin niitä hieman, jotta sain ´kloonattua´ tunikan.
Kokeilin tuollaisia taskuja, jotta mekkoon olisi saanut vähän ilmettä. 
Napin päällystin samalla vinonauhalla millä kanttasin taskut.

Tein kauan sitten ystävälleni tilauksesta muffinssitunikan ja pöksyt. Kun kaivoin housuihin kangasta kangaskaapista osuivat nuo hyvin marinoituneet kankaan jämät käteeni. Koska housut olisivat olleet meidän vaatekaappiin hieman erikoisen väriset, tein paidan, jotta meillä olisi ainakin yksi kaveri housuille.


 "Aalla on aaksi uutta anha"

 Laitoin vaihteeksi niskaan tuon Cutie-merkin. 
          

Tuota limeä resoria oli niin naftisti, että jouduin tekemään kaulukseen raglansaumojen kohdalle saumat. Mutta toimii ihan hyvin noinkin. Aikamoinen väripläjäys. Mutta hauska sellainen. 

Huvittavaa on se, että tein molempiin housuihin mielestäni reilusti pituutta mutta ne ovatkin ihan juuri sopivia! Pitkäjalkainen tyttö!

Stella has grown loads this summer. Most of her pants are too short and Stella´s kindergarten ladies asked if Stella could have more pants that didn´t have a zipper or a button. So I made a few. But apparently I can´t sew just bottoms so I made tuniqs to get sets. The purple pants are only item of clothing in this colour, so we needed a top to fit the colour.

Kaavat; legginsit; oma koko 98. Ruusutunika; Ottobre 1/08 (polka dot-raglanpaita) koko 92/98. Raitatunika; oma. Saimi-svetarihousut; Ottobre 1/09 koko 92/98.
Kankaat: JättiRätti, Eurokangas.

5 kommenttia:

PikkuHoo kirjoitti...

Ihana kuinka erilaiset setit toinen hempee ja toinen räväkkä :) Meillä kasvetaan hitaasti mutta varmasti :D Eikä mitään isompia spurtteja ole ainakaan vielä tullut.

Sannu kirjoitti...

Haha! Jos sulla on samaa raitkangast, josta mä just ompelin, niin mulla taitaa olla tuota kukallista tunikakangasta marinoitumassa... :D

Kivat setit! Raidallinen on todella hauska ja pirteä.

Liisa kirjoitti...

Hyvännäköset päiväkotiasut! Meillä poika täyttää marraskuussa neljä, on kans kasvanut kesän aikana ihan älyttömästi! Kaikki housunlahkeet ja hihat on yhtäkkiä lyhyitä.

Ilona kirjoitti...

Tykkään molemmista!
Miksen ole tajunnut, että pehmeästä vakosametista vois tollasen tunikan tehdä..., pitää laittaa korvan taakse.

Mä tykkään tuosta raitavelourista, onko se Eurokankaasta? Jotain syksyn uutta, vai vanhaa?

NorppaStiina kirjoitti...

Ilona; tuo raidallinen on kauan sitten ostettu Eurokankaasta. Todella marinoitunutta. ;) Mutta sitä oli jossain vaiheessa uudelleen sen jälkeen kun tuo eka erä, josta mä olen sitä ostanut, oli ollutta ja mennyttä.