sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Lahjoja

Näitä pipoja piti tehdä enemmänkin mutta sain valmiiksi vain kolme. Yksi on puikoilla ja yksi pitäisi vielä tehdä. Onneksi lomaa on vielä jäljellä. ;)


Malli on oma. Se on sinäänsä saavutus, sillä en ole mikään neuloja. Mutta tälläiset pienet projektit sopivat kärsivällisyydelleni. ;)

I´m not much of a knitter but these small projects are just my cup of tea. I even managed to design the model myself.

Kolmen tytön perheessä kasvaneena ihastuin Mekkotehtaan Sunnan pinnityynyihin. Meillä oli aina pinnit ja pampulat hukassa kun niitä tarvittiin. Joten tein muutaman lahjaksi sekä yhden Stellalle, mutta vanu loppui, joten se odottaa laiheliinina kaapissa masuunsa täytettä.

The hairclip pillows were a great idea and I know how all the hairclips and pins tend to be missing so I made these matryoshka doll-pillows for our relative girls. 


Maatuskojen päässä on ripustuslenkki. Ylin nauha on satiininauharusetilla avattava, keskimmäinen tarranauhalla ja alin on pinneille eikä sitä tarvitse saada auki. Ja tietenkin vähän pinnejä ja pampuloita, ettei tarvitse ihmetellä maatuskojen käyttötarkoitusta.

Dagis tätien joulumuistamiset teettivät päänvaivaa mutta sain Inkeliinalta vinkin ja näihin päädyttiin. Tuli ihania ja tädeiltä tuli kiitosta ja ihastelua omaperäisestä ja kivasta muistamisesta.

It´s so hard to come up what to give the daycare personnel for christmas. I got a brilliant hint from Inkeliina about these and my problem was solved. Olimme ystäväni kanssa Osaava nainen-messuilla ja ostin sieltä jonkin verran käsityötarvikkeita, mm. kiinnisilitettäviä pikku ´timangeja´. Olin suunnitellut kummitytön ja hänen pikkusiskonsa paitoihin tämän tyylisiä
tuunauksia mutta koristekivet polttelivat, joten oli pakko päästä kokeilemaan. 

I´ve had these iron-on rhinestones for a while and now I finally got the right project. Our goddaughters and her sisters presents were pimped-up princess style.

 Onpas todella ryppyiset paidat! Hups!
 Tyttöjen äidin mukaan molemmilla on varsinainen prinsessavaihe meneillään, joten kruunut molemmille ja kummitytölle vielä nimen ensimmäinen kirjain. Hauskaa, helppoa ja nopeaa.

* Pää pursuaa ideoita ja aikaakin olisi kun lomaa on vielä jäljellä. Mutta miksi aina löytyy se mutta? Stellalle nousi kuume jouluaattona, joka jatkunut koko viikonlopun. Nuha ja yskä alkoivat jo alkuviikosta. Luulin jo, että kuume oli voitettu kun neiti oli tänään päivällä kuumeeton mutta iltaa kohden kuume nousi taas. Sairaana neiti ei halua päästää äitiä silmistään, haluaa olla sylissä nonstop ja ompelukoneen nähdessään neiti saa hepulin. Taitaa olla lääkärireissu edessä. *

17 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Tosi nättejä ovat kaikki!!! Meillä myös sairasteltiin koko joulunalusaika ja nyt sitten itse vielä kipeänä, joten ompelukset ovat taas kerran jääneet vain suunniteluasteelle..

Toivattavasti teillä parannutaan pian:)

Inkeliina kirjoitti...

Voi mitä ompeluksia, nuo pinninuket ovat loistavia! Ja kiva kun vinkistä oli apua! Pikaista paranemista!

Ikuinen vauvakuume kirjoitti...

Ihania - kuin kiinnostava lahjapuoti.

Sani kirjoitti...

Ihania ompeluksia! Ja toi maatuska korutelin on hineo idea!

Pikaista paranemista!

-Minna- kirjoitti...

Tosi kivoja juttuja! Meillä meni myös hoitotädeille lahjaksi samanmoiset purkit, värikkäillä m&m.llä tosin ja saivat kovasti kiitosta ja ihastelua aikaan omaperäisellä idealla :-).

Nea kirjoitti...

Ihania juttuja! Voisko tuollaisen maatuskan toivoa joskus pikkuserkulle :-)?

Anni kirjoitti...

Ihania :) Aivan valloittavia nuo myssyt!!! :) Ja tuo pinnityyny on loistava idea :) Miekin meinasin taiteilla noita leivonnaispurkkeja...mutta jäi :) Ehkä ystävänpäivänä!

Maria kirjoitti...

Ihanat pipot ja valloittavat kuvat :o) Toivottavasti neiti on jo parempi!

Anna kirjoitti...

Aivan ihanat myssykät ja ihanat kuvat teistä <3 Tuollaisen pipon hulisin omaankin päähän :)
Nuo purnukat taitavat olla myös omalla listallani ensi Jouluna, todella kiva idea muistaa opettajia tai päiväkodin henkilökuntaa.

Kristiina kirjoitti...

Upeita juttuja !noita pinnimaatuskoita täytyisi itsekin tehdä ja piparipurkki juttuja myös..

Lepäävä Esteetikko kirjoitti...

Voi miten kivat pipot! Sinähän voisit julkaista tutoriaalin?! Tämä minä tarttisi jotain kivaa pään lämmikettä.

Sunna kirjoitti...

Voi ihanuus mitä pinnityynyjä! Ihan mahtava idea toi maatuskahomma ja hieno toteutus!

Carula Q kirjoitti...

Aivan sulottaria nuo maatuskat.

Anna kirjoitti...

Idén för spännen och hårsnoddar var super fiffigt. Flickorna här i huset har alltid dom "piilossa".
Kram

PaaPii kirjoitti...

Ihania! Hienot pipot ja voi vitsit kun tykkään noista maatuskoista!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania lahjoja olet luonut! Etenkin nuo pinnimaatuskat olisivat meillekin kova juttu. Aina tuntuu olevan nippelit hukassa, vaikka kuinka ja paljon niitä aina hankkisi.

Ja ihastuttava idea tuo Cowgirl-keksit. Mitä aineksia keksipurkeissasi on ja minkä verran? Miten siis sovelsit suomeksi nuo ohjeet vai sovelsitko edes? Ainakin paikallisia karkkeja olet löytänyt:) Itseäni alkoi heti houkutella ko. pikkuleipien teko. Ja juuri kun joulun herkutteluista vasta selvittiin... :)

t. Tuija-herkkusuu

NorppaStiina kirjoitti...

Tuija; laskin nettilaskurilla minkä verran mitäkin tarvittiin. Tarkastin ohjeen määrät toisesta keksiohjeesta, ettei mene ihan mönkään. ;) Aineksina käytin mitä ohjeessa olikin.