tiistai 4. toukokuuta 2010

Kierrätystä

Ensinnäkin haluan kiittää kaikista ihanista kommenteista, jotka sain edelliseen postaukseen. Olen aivan otettu kaikista ihanista sanoistanne! Noita herkkuja on hauskaa ja helppoa tehdä eikä tarvita kuin mielikuvitusta ja vähän kärsivällisyyttä. :) On niin ihanaa lukea kaikkien teidän kommentteja ja ajatuksia. Ja huomasin, että olin saanut uusia lukijoitakin; Tervetuloa!

Muuton yhteydessä siivosimme sekä minun että mieheni vaatekaapit. Mieheni on todella pitkä ja hoikka ja hänelle on vaikeaa löytää tarpeeksi pitkiä paitoja; riitttävän pitkät hihat ja kokonaispituus niin, ettei napa vilkkuisi mutta kuitenkin tarpeeksi kapea keskivartalon kohdalta. Monesti käy niin, että paidat, varsinkin neuleet, ovat hyvän mittaisia ostettaessa mutta kutistuvat pesussa niin, ettei pituus enää muutaman pesun jälkeen riitä. Eräs tällainen paita oli menossa kirpparille mutta tyykkään niin tuosta vihreän sävystä, että nappasin paidan jemmaan.
Paidasta syntyi ensin pipo ja huivi-setti. Väri sopii hyvin Stellan kahteen fuksian väriseen takkiin. Vähän vastapainoa kirkkaalle ja tyttömäiselle (lue = ehkä liian karkkimaiselle) pinkille. Koristeeksi virkkasin vielä muliinilangasta muutaman kukan.  
 Nuhanenä poseeraa.

Lisäksi tein mörön. Mörkö on hyvä ja kiltti, vaikkei ehkä näytäkään siltä. Tämä meidän mörkö oleilee Stellan sängyn lähellä ja pelottaa pois kaikki pahat ja ilkeät möröt. Ilme on vähän hurja mutta kovasti Stella on jo mörköä halinut ja kertonut sille juttuja.
 Ja vielä kuva siitä mistä lähdettiin.

Tässä fleecessä ei ole muuta kierrätettyä kuin idea. Kaava on muokattu- ja kangas on jämä tästä haalarista.
Sopiva kevättakin alle (-tulee tarpeeseen: käytiin tänään taas lääkärissä ja Stella sai neljännen antibiootin korvatulehdukseen/-iin kahden kuukauden sisällä) ja matalalla kauluksella, ettei tarvitse taistella huppujen kanssa.
Kaava: Takki muokattu haalarista; Suuri Käsityö Lehti 9/08.
Kangas: Smarties-fleece Huvikangas, resorit Eurokangas.

8 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

Voi Stella-parka :( Toivottavasti korvat nyt pysyy kunnossa!!! Meillä oli esikoisella paha korvakierre, hänet sitten leikattiinkin ja siihen loppui lähes kokonaan tulehdukset! Keskimmäinen ja nuorin oli tarkoitus putkittaa heti vauvana, muutaman tulehduksen jälkeen, mutta ooteltiin kuitenkin josko astmat saadaan tasapainoon, että loppuuko myös korvatulehdukset ja näin kävi. Heillä loppui siihen. Esikoisella ei siis astmaa ole, joten hällä se ei vaikuttanu suuntaan eikä toiseen.

Haa, mutta enhän mie nyt sairaskertomusta aikonu alkaa kirjoittaa :-D Kivasti toteutettu setti!! Ja aivan tosi suloinen fleecetakki. Sopii niin nätisti pienelle suloisuudelle :)

Sannu kirjoitti...

Voi kurjaa, kun pieni sairastaa ja vielä korvatulehduksia. Toivottavasti talttuu!

Ihana tuo fleece! Ja mörkökin on niin symppis!
Itelläkin olis vaatteita odottamassa uutta elämää, mutta kun ei vaan koskaan muista, uskalla ja saa ideaa...

Kerttu kirjoitti...

Mahtava mörkö, kamalan ihana :D
Fleecetakki on myös söpö kuten myös malli :)

Niina kirjoitti...

hyvä idea kierrättää neule. mä kans etsin aina "uusio käyttöä" . fleese on söpö myös

PaaPii kirjoitti...

Meillä on miehellä sama ongelma neuleiden kanssa kuin teilläkin. Hienoa uusiokäyttöä! Täytyy pistää korvantaakse ja harkintaan :)

Taina kirjoitti...

Loistava uusio-idea ja mahtava mörkö:)

-Anni- kirjoitti...

Taas loistavia ideoita. Voi kun pieni nyt vihdoin parantuisi!
Ps. Blogissani on sinulle jotain!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin on joutilas neule tullut hyödynnettyä! Fleecetakkikin näyttää mukavan pehmoiselta ja lämpimältä. Pikaista tervehtymistä pienelle potilaalle!