perjantai 16. huhtikuuta 2010

Ihan kauheaa

Ihan kauhea ompeluinnostus päällä. En malttaisi tehdä mitään muuta kuin ommella. Ja ommella. Ja vähän vielä ommella... Illalla en malta mennä nukkumaan. Päivällä ompelen kaiken mahdollisen ajan mitä vaan voin.
Stella parka on taas sairaana. Kuukausi sitten neiti sai rs-viruksen ja sen jälkitautina tuli korvatulehdus, joka ei lähtenyt ensimmäisellä antibioottikuurilla. Joten sitten syötiin toinen. Nyt äiti jännittää onhan se jo lähtenyt kokonaan pois. Ja tällä viikolla neidillä on taas kuumetta, yskää ja nuhaa. Miten voi pieneen ihmiseen mahtua niin paljon räkää? Ja hän on ollut myös hurjan väsynyt. Normaalisti meillä nukutaan kahdet tunnin päiväunet ja tällä viikolla neiti on vetänyt puoltatoista-kahta tuntia. Ja äiti ompelee. :)

Mekkomaniani sen kun jatkuu. Tällä kertaa tuli tällainen tunika-mekkonen. 
Kesäinen ja pirteä. Tämän ompelussa sain uusia ideoita ja ahaa-elämyksiä ompeluun (mm. taskun reunan kuminauha toi hauskaa ilmettä vaatteeseen). Hauska huomata, että sitä kehittyy jatkuvasti ompelijana.

Hannan ja p.o.p:in (liian kalliin) singoallan inspiroimana tein kesäksi Nanson trikoosta (joka on lojunut kangaskaapissa liian kauan) tällaisen.
Kaavan piirsin Stellan serkultaan perimästä mekosta ja onnistuin mielestäni tosi kivasti. Keltainen on ihanan lämmin ja onnistuin kohdistamaan raidatkin istumaan yhteen just hyvin raglan-saumoihin. Näitä tulee varmasti meille vielä lisää kesäksi. Vähän mietin tekisinkö tuohon miehustaan jonkin ´koristeen´ vai jätänkö simppeliksi.

Tämän tunikan tein sukulaistytölle, tämän neidin (pallollinen tunika) isosiskolle. Tunikasta tuli valtava! Se sopii minulle, joka ei ole mahtunut kokoon 170 vuosikymmeneen (-niin...).
Kavensin sekä kaavaa että keskeneräistä tunikaa, mutta silti koko on valtaisa. Vastaa mielestäni enemmänkin naisten 38:a. Olkaimista tuli hassun näköiset mutta päällä ne näyttävät ihan kivoilta. Ehkä tämä jää meille ja teen jotain muuta neidille. Päällä tämä on tosi kiva. Legginsit jalkaan ja pyöreä aukkoinen t-paita alle - avot.

Viime sunnuntaina olimme juhlimassa 1-vuotis synttäreitä ja pikkumies sai tämän lahjaksi.
Oli hauska tehdä vaihteeksi vaatetta pojalle. Fleece on paksuhkoa polarfleecea ja tätä voi käyttää joko takin alla tai yksistään takkina. Rintaan apikoin velourista tähden ja taskun reunaan tuli tähtinauhaa. Hihoissa on pitkät resorit, joista saa kääntämällä kasvun varaa. Kangas jäi yli unipussista, jonka tein samalle pikku hepulle viime vuonna.

Viikonlopusta tuleekin kiireinen. Meillä on huomenna juhlat ja leipomista ja siivousta riittää. Tänään olisi vielä edessä Stellan juhlamekon viimeistelyä huomisia juhlia varten.

Kaavat: Ottobre; Phoenix-tunika koko 86 (6/09), Wide stripes puuvillajersey liivihame koko 170 (4/09). Suuri Käsityö: Pusakka koko 86 (4/10).
Kankaat: Kukallinen puuvilla, nanson raidallinen trikoo ja kukallinen trikoo Eurokangas, tähti-fleece HalpaHalli-kangas.

15 kommenttia:

JenniE kirjoitti...

Hienoja ompeluksia, varsinkin tuo Phoenix-tunika on supersöpö! Sen malli on kyllä tosi kiva ja toimiva, testattu on..

Inkeliina kirjoitti...

Hienoja! Mä en tuohon keltaiseen lisäis mitään, on niin kivan värinen noin! Voi kun minäkin löytäisin aikaa ommella. Tällä viikolla en ole vielä kertaakaan ehtinyt, osittain kyllä oman sairastelun takia! =(

Helinä kirjoitti...

Tosi kivoja ompeluksia sinulla :) ! Varsinkin tuo sinulla päälläoleva tunika on hirmu kivan näköinen!
Toivottavasti pikkuisesi paranee pian! Noin pienen sairastelut on vielä niin rankkoja kun ei hän osaa sanoa vielä mihin sattuu ja kuinka paljon ja ainakin meillä neiti vastusti lääkkeita ym. silloin. Nyt vähän vanhempana on paljon helpomaa tuon osalta. Voimia sinne niin vanhemmille kuin pikkuiselle!

-TIINA- kirjoitti...

Wau! Tuo eka mekko on ihan superhieno! Ihana kangas...

LAPINKA kirjoitti...

Siis aivan ihania mekkoja olet tehnyt. NAM!! Etenkin tuo kelta raita mekko on mun mieleen. Olen koittanut kissojen ja koirien kanssa etsiä tuollaista kaavaa, mutta ei ole vielä onnistanut. Ehkäpä minunkin pitää alkaa vaan rohkeasti kaavan piirtely puuhiin :) Ja mielestäni ei tosiaankaan kaipaa mitään koristetta miehustaan. On tosi ihanan raikas ihan vaan tuollaisenaan..yksinkertaisen kaunis! :)

Niinu kirjoitti...

Ihania ompeluksia!
Kiva kuulla että tuon tunikan miroitus on isoa,olen sitä omalle tytölle kaavaillut,täytyy varmaan varmistella kokoa eka?!
PS.Lisäsin juustokakun ohjeen blogiini:)

Annika kirjoitti...

Oletpas sinä ollut ahkerana :)! Aivan ihania nuo kaikki ovat. Ei minustakaan tuo keltainen mitään kaipaa, on ihan nätti noinkin. Tuo eka mekko on aivan supersöpö!

Minna kirjoitti...

Hienoja! Ja mikä herkku tuo Phoenix-tunikan kukkakangas!

Satu kirjoitti...

Toivotaan että sairastelu jo loppuisi. On se vaan rankkaa seurata kun pienellä on paha olla =( Mutta ahkerana olet ollut ja hienoja juttuja tehnyt! Tykkäsin kovasti tuosta musta-valko-pinkistä tunikasta. Kivannäköinen päällä.

Sanna kirjoitti...

Niin nätit mekot! Tuo keltainen näyttää niin Polarn o Pyretiltä, tykkään! Jätä ihmeessä simppeliksi. Myös tuo isoksi jäänyt tunika on hauska.

-Anni- kirjoitti...

Niin nättejä juttuja taas, nappaan sulta pienen palan ompeluintoa ja koitan huomenna surautella synttäreille lippusiimoja, katsotaan miten käy..

PaaPii kirjoitti...

Aivan ihania ompeluksia! :) Meilläkin molemmilla lapsilla on ollut korvatulehdukset ja tänään kävin tarkistuttamassa lääkärissä eikä kummaltakaan ole parantunut. Ja uudet nuhat päällä. Harmi kun pienet sairastaa! Onneksi kohta tulee lämpöisemmät ilmat niin jospa ne nuhat ja muut taudit paranisivat ja pysyisivät poissa.

Matleena kirjoitti...

No olet kyllä ahkeroinut! Ja ihania ompeluksia on jälleen syntynyt. =)
Toivottavasti pikkuinen paranee taudistaan pian, se on niin raastavaa katsoa ku pikkuinen sairastaa.. =(

minakaa kirjoitti...

Kauniita mekkoja , varsinkin toi musta valkoinen :)

Emmi kirjoitti...

Oletpas ollut ahkera. Näin paljon kaikkia ihania. Ensimmäinen mekko aivan valloittava! :)