keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Muuton paineissa

3 päivää muuttoon. Uusi koti löytyi ja kämppä alkaa pikku hiljaa täyttymään laatikoista. Päivittelen nyt mahdollisimman paljon kaikkea valmista, koska ei ole hajuakaan koska saadaan netti toimimaan uudessa kodissa.
Monet ovat tehneet nappilistapaitoja ja ne ovat nättäneet niin kivoilta, että halusin myös testata. Ompelukurrssia oli muutama kerta jäljellä ja päätin, että otan kaiken opin irti viimeisistä kerroista. Turussa kun ei ole mahdollista osallistua kurssille. Ainakaan näin kesken lukukauden. Pilkkupaidasta tuli yllättävän retro (meidän makuun ja vaatekaapiin). Mutta toisaalta pilkkuhullulle äidille se passaa.
 
Kaulukseen en ole ihan tyytyväinen. Itse nappilista onnistui hyvin mutta kauluksen resoria en saanut mitenkään nätisti nappilistan reunasta. Kangasta oli niin monta kerrosta, ettei niitä saanut millään väkerrettyä kauniisti. Leikkasimme resorin sisältä saumavaroja pois mutta sekään ei auttanut. Ehkä ensikerralla koitan tehdä kauluksen erilailla, jos siitä saisi vähän ohuemman. 
Bohemian-tunikan kaavaa olen katsellut ´sillä silmällä´ jo pitkän aikaan. Stellalla alkaa olemaan niin paljon vaatteita, että ajattelin tehdä jotain vaihteeksi itselleni. 
 
Kankaan olen ostanut joskus kauan sitten kun tein muutamia äitiyspaitoja. Tämä kangas jäi kaappiin odottamaan ja nyt nappasin sen saadakseni kangasvarastoja vähän ´laihdutettua´. Sanotaan näin, että tulipa tehtyä. Malli on ihan ok mutta olen ruumiin rakenteeltani sen mallinen, että tietynlaiset tunikat saavat minut näyttämään todella läskiltä. Tämä malli ja kangas lisäävät noin 15kiloa. Ja taskut häviävat kankaan kuvion vuoksi täysin.
En ole yhtään retrovaatteiden ystävä. Ne sopivat muille mutta, kuten sanottu, meidän vaatekaappiin ne eivät oikein istu. Ystäväni tyttärellä oli hauskat farkkuhaalarit ja Ottobren mustikka-haalarien kaava oli melko samanlainen, joten päätin kokeilla millaiset saisin aikaiseksi.
 
Rintaan ja lahkeeseen tein kirjovalla ompelukoneella karkit. Lahkeen karkki tuli hieman liian alas varsinkin aluksi kun lahkeissa on melko reippaasti pituutta, jonka takia laitoin kuminauhat lahkeensuihin. Kangas on ihanaa joustavaa farkkua Eruokankaan paloista. Siitä on jo aiemmin syntynyt mm. nämä farkut.
Tikkauslanka kiukutteli taas ja teki välillä suuria lenkkejä nurjalle. Koitin erilaisia langaskireyksiä mutten saanut ongelmaa kokonaan poistettua. Olisiko kenelläkään tähän mitään vinkkejä? 

Tavaroiden pakkaamisessa on se hyvä puoli, että tulee käytyä kaapit läpi. Huomasin, että Stellalla on huonosti lakanoita pinnasänkyyn. Ikeasta olemme ostaneet pussimallisia aluslakanoita (ihan ehdottomat öisinkin ikiliikkuvalle tytölle) mutta pussilakanoita on vähemmän.
Ja koska olen niin rakastunut tähän pilkkukankaaseen oli ne pakko tehdä siitä. Muuton lähestyessä tajusin, etten saa tätä sitten enää muuton jälkeen joten pakkohan sitä oli ostaa. Ja oho, rikoin kankaidenostolakkoa... Hups! ;) Musta ei nyt ole se perinteisin pienen tytön väri, joten vähän pitsiä ja pinkkiä piristämään.

Lisäksi on valmistunut muutamia synttärilahjoja, mutten halua esitellä niitä vielä. Lahjojen saajat ovat vielä niin pieniä, etteivät varmastikaan tule omatoimisesti kurkkimaan mitä se täti on ommellut, mutta haluan pitää lahjat vielä yllätyksinä myös pienten äideiltä. :)

Kaavat; Ottobre: Vauvan t-paita 4/06 (koko86), Bohemian-tunika 5/09, mustikka-haalari 6/09 (koko86).
Kankaat; Pilkkutrikoo ja farkku Eurokangas, kukkatrikoo HH-Kangas, pilkullinen puuvilla KangasMestarit.

19 kommenttia:

Sani kirjoitti...

Tsemppiä muuttopuuhiin!
Ihania vaatetuksia ja kiva kun joku muukin itselleen ommelut :), minä kun nyt pari tunikaa uskaltautunut itselle ompeleen.

Sanna kirjoitti...

Tuo tunika on todella kiva. Pilkkupaitakin on hauska, tulee mieleen heti Marimekko :) Noitten resorien kanssa olen minäkin hukassa, mun kone ei edes suostu ompelemaan paksuja kerroksia, ompelukoneliikkeessä väittivät, että tarvitsen sitten teollisuuskoneen ;)

Heidi kirjoitti...

Paljon olet taas ehtinyt tekemään! Tunika on nätti ja haalareista tykkään erityisesti. Nätti myös tuo pussilakanasetti, itselle kun saisi punaisena. =) Tsemppiä muuttoon! Täällä vain haaveillaan isommasta asunnosta...

Susanna kirjoitti...

Ihania juttuja olet ommellut, varsinkin pussilakanasetti on ihana!

Riikka kirjoitti...

Onnea muuttohommiin, toivotaan että menee sutjakkaasti!
Tuo pussilakana on mun suosikki! Teillä on niin vahva ja ihana oma tyyli...mitä siis meillä ei ole vaan hypitään retron ja hempeiden välillä =).

Mirka kirjoitti...

Aivan ihania juttuja taas! Ja hih, nappilistapaita on erittäin paljon miun makuun (itelläni tälläkin hetkellä vastaava marimekon paita, mustalla pohjalla)!!! Itelle pitäs miunkin ommella jotain, mutta kummasti sitä aina vaan taipuu noihin lastenvaatteisiin, vaikka niihen kaappeihin ei periaatteessa ees mahu enää mitään :-D

Oikein paljon jaksamista muuttoon!! :)

ps. nyt vasta huomasin, että siullahan on tuossa sivussa ihan mahtava linkkilista erilaisille ohjeille! Pitääkin siihen tutustua ajan kanssa, kiitos kun olet jaksanut tuommoisen kasata kaikkien iloksi!!!!!

Ilona kirjoitti...

Hienoa, että koti löytyi! Tsemppiä muuttoon:) Saako udella, miltä suunnalta löysitte asunnon...? Ihania juttuja olet taas ommellut. Meillä pojat kulkevat vähän retrommissa vaatteissa, mutta tytölle on ihanaa tehdä vaatteita ihan reilusti tyttömäisistä kuoseista:)

PaaPii kirjoitti...

Hienoja ompeluista. Mua miellyttävimmät oli nuo pikulliset (ylläri :D) Pussilakana aivan yli herkku!

-Anni- kirjoitti...

Oi miten ihanat pussilakanat, mulla on ollut samanlaista ajatusta yhen toisen kankaan kanssa.
Ja isot tsempit muuttoon, tosi kiva kun löysitte uuden kodin!

Anonyymi kirjoitti...

Voi että sä olet aikaansaava ihminen! Tuo tunika näyttää tosi kivalta. Pitsin ja vaaleanpunaisen yhdistäminen mustaan kankaaseen oli puolestaan kiva idea sinänsä aikuismaisemman tyylin 'söpöyttämiseksi'. Onnea ja jaksamista muuttopuuhiin! =)Merja

NorppaStiina kirjoitti...

Kiitos kaikista ihanista kommenteista!
Ilona; Ihan keskustasta; puutarhakadulta. Kattellaan niitä kangastilauksia sit kun ollaan vähän kotiuduttu. :)

Inkeliina kirjoitti...

Ihana pilkkupaita ja lakana on kans hieno! Tsemppiä muutoon ja tervetuloa Turkuun! =)

Hanna kirjoitti...

Pilkkuja, se on niin sinua :) Toivottavasti yllätyt tänään mukavasti ;)

Voi vau mitkä lakanat, kyllä nyt uni maistuu.

Satu kirjoitti...

Tosi kivoja juttuja olet tehnyt! Nappilistan tekoa pitäisi kyllä itsekin harjoitella, on taito päässyt ruostumaan, arvaan. Mukavia(?)muuttopuuhia teille!

Vecka - Vecka kirjoitti...

Pilkkupaita oli kyllä todella hieno! Itse en ole vielä kokeillut nappilista. Täytyy kyllä kokeilla.

-TIINA- kirjoitti...

Minäkin haluaisin kokeilla noita nappilistapaitoja mutta kas kummaa, en ole vielä ehtinyt ;) Ihania ompeluksia olet taas tehnyt!

Onnea ja hermoja muuttohommiin ;)

Annika kirjoitti...

Söpö pilkkupaita ja pussilakana myös :)Hienoa, että löysitte uuden kodin, ja tsemppiä muuttopuuhiin.

Tanja kirjoitti...

Erityisen ihkuja ovat nuo pilkulliset...tuossa pussilakanasetissä uni maittaa! Hienoja!

Mimmunen kirjoitti...

Kerrassaan ihania juttuja olet taas saanut tehtyä! Minussakin asuu eräänlainen pilkkuhullu, mutta tuolle meidän neidille en oikein osaa sentyylisiä vaatteita käyttää... kummallista.

En tiedä onko joku jo ehtinyt kommentoidakin tuota alalangan "surttaamista" (tai mikä se termi kenelläkin on :D )... Mutta mun kone on kiitettävän korkeasta iästään huolimatta ihan älyttömän tarkka langasta (vanha pfaff). Jos ylälanka on eri kuin alalanka, niin heti tekee suttua. Tympeetä, kun joutuu aina puolaamaan, että tekee siistiä jälkeä. Tuo on ainakin mun koneessa se ainut syy, miksi tekee suttua. Niin ja joskus valittaa myös jos on semmosta huonompilaatuista lankaa, jossa saattaa olla vähän ohuempia ja paksumpia kohtia. Vaativa kone, kun tahtoo vaan kalliita guitermannin lankoja... ;) Ja jos ei oo auttanut langanvaihdot, niin kone on ollut huollon tarpeessa...

Toivottavasti syy löytyi ja yhteistyö koneen kanssa säilyy :)